Doe de Mickey Mouse route en win een trip naar Disneyland Parijs
© Persbericht

Doe de Mickey Mouse route en win een trip naar Disneyland Parijs

Door Laura Dabekaussen
Leestijd: 2 min

Voor de 90ste verjaardag van Mickey Mouse viert Brussel de bekende cartoon met een uniek street-art-parcours. Verschillende bekende Belgische straatkunstenaars ’s hebben er werelds bekendste muis vereeuwigd. Ontdek deze 'Mickey streets' op een ludieke manier en neem de Mickey-tram tot op je bestemming. Happy Birthday little mouse.

De route

De Mickey-route neemt je mee op reis door Brussel, bovengronds en ondergronds. Ontdek de verschillende creaties van Belgische straatkunstenaars doorheen de Sint-Katelijnewijk en in metrostations Rogier en De Brouckère. Zoals Walt Disney ooit famously said: ” I hope we don’t forget, it all started with one mouse”.

/

Ondergronds: Pop-up shop en bewegende digital art

Mickeydigital_mc

Marie Claire

Metrostation Rogier

Het startpunt van de route is het metrostation Rogier. In de ondergrondse pop-up shop van Mickey Mouse kan je T-shirts, petjes en andere Mickeygoodies bemachtigen, maar ook twee levensgrote Mickey’s bewonderen. Deze standbeelden zijn van de hand van Belgische kunstenaars Oli-B en Les Louves. Kunstzinnig aangelegd? Versier dan zelf een derde Mickey-standbeeld.

De Brouckère

Metrostation De Brouckère geeft dan weer een heel andere visie van Mickey weer. Animatiekunstenaar Jean Forest creëerde samen met straatkunstenaar IDEM een uniek en bewegend kunstwerk. De muurschildering stelt Brussel voor als een soort ‘Mickey Factory’. Uniek aan dit project is dat de animaties de tijden van de metro’s in real time weergeven.

MIVB/STIB

Dans mee met de Mickey’s op de schermen van MIVB/STIB in alle metrostations. Hier ontwierp kunstenaar David Martin vier muizen die een dansje op één van de schermen uitvoeren. It is made to make you smile.

Mickey_inprogress_mc

Persbericht

/

Bovengronds: Maison Margiela en The beer project krijgen een Mickey-over

In de trendy Dansaertwijk in hartje Brussel gaf Bjørn Van Poucke, curator van the crystal ship, de aanzet om verschillende gebouwen te Mickyficeren.

Maison Margiela

Het iconische Maison Margiela ziet er heel anders uit dan voorheen. Verschillende vinyl versies van de tekenfiguur sieren de boetiek. Het is Frans Kunstenaar OAK OAK’s gaf hiermee een eigen interpretatie aan de Disney-muis.

Mickeymaisonmargiela_mc

Pers

 

Brussels Beer Project

Het Brusselse Beer Project kon dankzij crowdfunding een eigen brouwerij starten. Proef in de Dansaertstraat innovatieve en Belgische bieren. Een kleine Mickey leidt je de weg. Open op donderdag, vrijdag en zaterdag van 14u-22u.

Mickey_beerproject.mc

Persbericht

Baksteenkaai kleurt oranje

In de Baksteenkaai werd de garagedeur van een oud Grieks restaurant opnieuw benut. Belgische referentie Joachim plaatste er een levensgrote vervende Mickeyfiguur. Het is een plaatje en  perfecte plek voor een selfie.

Mickeyorange_mc

Persbericht

/

Exclusieve winactie

Schrijf je in op de website van Mickey en win een weekendje naar Disneyland Parijs. Je wordt uitgenodigd voor de exclusieve Mickey Mouse Party zijn 90ste verjaardag. Laat dan nu maar het kind in je los.

Mickeywalt_mc

Persbericht

Meer leuke artikels lezen: Niet te missen pop-up Labellov x Essentiel, Deze heerlijke cheesecake maak je zonder oven, 6 jonge Antwerpste modeondernemers die hun droom waarmaakten, Disney x Coach: onze favorieten.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Art, Brussel, Dansaertstraat, Disney, Disneyland, Kunst, Mickey Mouse, Street art.