Weekendtip: Modest Fashion Forum in Antwerpen
© Pers

Weekendtip: Modest Fashion Forum in Antwerpen

Door Lieselot Coppens
Leestijd: 1 min

Vrijdag 23 november organiseert het Engelstalige lifestyleplatform Mvslim voor de allereerste keer een Modest Fashion Forum op het Europese continent. Daarvoor kozen ze, hoe kan het anders, modestad Antwerpen uit.

Modest Fashion

Allereerst, een woordje uitleg bij ‘modest fashion’. Wikipedia definieert het begrip als een fashion trend die opteert voor meer verhullende kledij. In realiteit geeft iedereen zijn eigen invulling aan modest fashion, en varieert de interpretatie van land tot land. De term is alleszins populair, aangezien Pinterest UK aangeeft dat zoekopdrachten naar modest fashion sinds het begin van dit jaar met 500% gestegen zijn. Bovendien was de sector in 2016 goed voor een omzet van 44 miljard dollar en is dus booming business. Toch bestaat er nog steeds veel mysterie rond deze snelgroeiende modetrend. Daar wil het Modest Fashion Forum verandering in brengen.

Modest Fashion Forum in Arenberg

mmf18_marieclaire

Pers Styling: Farah El Bastani – Photo: Sophie Rata

Het lifestyleplatform Mvslim werd 4 jaar geleden opgericht. Het platform wil het discours rond minderheden veranderen door middel van positieve storytelling. Ze bereiken een breed en internationaal publiek en besloten dan ook om Europa bij te benen. Het Modest Fashion Forum belooft inzicht te bieden in hoe de modest fashion industrie evolueert, in Europa en elders in de wereld. Daarnaast zullen ook hindernissen en opportuniteiten besproken worden, voor designers en winkeliers, maar ook voor modebladen en influencers. Experten uit de industrie komen spreken, zoals Mariah Idrissi, het eerste hijabi model voor H&M. Ook Marie Claire is vertegenwoordigd in het gesprekspanel!

Op 23 november zijn de deuren van de Arenbergschouwburg open, van 9u30 tot 17u. Inkom: €95 en €45 voor studenten.

Lees ook: TREND: Is onze mode duurzamer na 5 jaar Fashion Revolution?, Ken jij de echte prijs van mode? en Eerste Fashion Week van Saudi-Arabië is een feit, maar wel enkel voor vrouwen

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Antwerpen, Mode, Modest fashion, Weekendtip.