Bewonder Josh Hartnett tot in het kleinste detail
© Pers

Bewonder Josh Hartnett tot in het kleinste detail

Leestijd: 1 min

Bij het vallen van de eerste sneeuwvlokken beginnen we direct te dromen van prachtige winterse landschappen. In België blijft het vooralsnog even wachten op dat mooie, witte tapijt, maar gelukkig is er een alternatief. Want met het driedelige, panoramische scherm van Barco Escape waan je je zo op een besneeuwde bergtop... met Josh Hartnett.

Eind 2014 werd voor het eerst een film in Barco Escape formaat getoond. Verschillende Amerikaanse bioscopen brachten toen de scifi actiefilm The Maze Runner op driedelig, panoramisch scherm.  Anno 2017 kunnen ook wij eindelijk plaatsnemen in een bioscoopzaal die met de techniek is uitgerust.

Wat je je daar precies bij moet voorstellen? Een bioscoopscherm voor, links en rechts van je. Drie schermen naast elkaar, 3 projectoren die draaien. Het resultaat is een film op breedbeeldformaat die zich maar liefst 180° rond je bioscoopzetel plooit. Het gelukkige epos dat de spits mag afbijten? 6 Below: Miracle on the Mountain, een op een waar verhaal gebaseerde actiefilm met Josh Hartnett en Mira Sorvino in de hoofdrollen.

‘6 Below: Miracle on the Mountain’ is te zien op Barco Escape formaat in Kinepolis Antwerpen en Kinepolis Kortrijk. Meer info op www.kinepolis.be.

Laurence Van Liedekerke De artikels van >

Dromer, denker. Wild van food en deco, maar woont zelf in een bouwwerf (ooit gaan we verven, echt waar). Heeft twee katten, twee kindjes, vingers die altijd willen schrijven en dagen die altijd te kort zijn.

Tags: Bioscoop, Cinema, Film, Josh Hartnett, Mira Sorvino.