Hoe zou het nog zijn met Ann Demeulemeester?
© Getty Images

Hoe zou het nog zijn met Ann Demeulemeester?

Door Lieselot Luykx
Leestijd: 1 min

Een klein land met groot modetalent. Dat mag soms in de kijker gezet worden. Het is lang geleden dat we nog eens geschreven hebben over de Antwerpse zes of toch tenminste van één iemand van hen. Onlangs vroegen we ons af: ‘Hoe zou het nog met Ann Demeulemeester gaan?’

/

Wie is Ann Demeulemeester?

  • Kortrijk, december 1959
  • Eén van de Antwerpse zes
  • 1981: afgestudeerd aan de Antwerpse Modeacademie
  • 1982: winnaar Gouden Spoel
  • 1985: ontwierp haar eerste kledinglijn
  • 1986: ze breekt door in het buitenland
  • 2014: verlaat de modewereld
  • 2019: big news … Ze liet deze week weten aan het modevakblad Business of Fashion dat ze met iets nieuws komt. Benieuwd? Lees dan even verder!

Bulo

/

Not fashion, but…

Hier hadden we lang op gehoopt … Een comeback van Ann Demeulemeester. Zes jaar geleden besloot Demeulemeester om de modewereld te verlaten. Ze gaf de fakkel over aan Sébastien Meunier. Vele modeliefhebbers waren in rouw … Ze was een van de veelbelovende Antwerpse zes waar men als Belg alleen maar trots op kon zijn. Toch besloot ze om haarzelf te bevrijden door volledig van het toneel te verdwijnen.

I wanted to be vulnerable again. To be starting out, finding something difficult. – Ann Demeulemeester voor The New York Times

In al die tussenjaren is ze niet stil blijven zitten (we hadden niets anders gedacht). De ontwerpster trok zich terug in de natuur waar ze zichzelf terug kon vinden. Nu bepaalt het plattelandsleven haar dag. Om specifiek te zijn: een huis in Kessel, een kleine stad waar ooit de meeste bewoners werkzaam waren in het slijpen van diamanten. Het ligt op ongeveer 45 minuten van Antwerpen, met de auto, en net een uurtje verwijderd van Brussel. In the middle of nowhere ontstond het idee om niet langer kleding, maar borden, bestek en glazen te ontwerpen. Haar kelder toverde ze om tot een atelier en ze volgde masterclasses in porselein in Engeland en Frankrijk. In oktober brengt ze haar eerste collectie uit.

We kunnen wel stellen dat haar obsessie voor ontwerpen nog steeds in haar lichaam zit. Al is het niet meer in de mode, we blijven nog steeds fan!

 

Het pad dat Ann Demeulemeester heeft gevolgd, doet ons bij Marie Claire ook nadenken. Doe waar je je goed bij voelt (ook al is dat niet wat mensen van jou verwachten) én alles komt wel goed!

Vond je dit een interessant artikel? Lees dan ook: hoe zou het nog zijn met Dirk Bikkembergs? 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Ann Demeulemeester, Antwerpse Modeacademie, Antwerpse zes, Fashion, Keramiek, Ontwerpen, Porselein, Serax.