En de link tussen Game of Thrones en Ikea is…
© Game of Thrones, HBO

En de link tussen Game of Thrones en Ikea is…

Door Anouk Van Gestel & Laurence Van Liedekerke
Leestijd: 1 min

... lijm! Vermoedelijk had je het niet direct geraden. Wij zijn er eerlijk gezegd ook maar per toeval al surfend achter gekomen, maar dit marketingidee is zo geniaal dat we er graag wat digitale paginaruimte aan wijden.

En wat doet die lijm dan precies, horen we je denken. Wel, die plakt het Ikea schapenvachtje vast dat wij vooral kennen als de dikke, dierlijke cape die Jon Snow en zijn medestrijders van Game of Thrones‘ Night’s Watch warm moet houden.

Het was Game of Thrones‘ eigen kostuumontwerpster Michele Clapton die recent onthulde dat diverse outfits van de personages gemaakt zijn met simpele Ikea schapen- en geitenvachten. Er komt enig knip- en verfwerk aan te pas eer je een heuse Jon Snow cape hebt, maar toch, de basis is dus ook simpelweg te koop in Zaventem, Gent, Hasselt, Wilrijk en Anderlecht.

Geen nieuws om zomaar in stilte te laten passeren, moeten ze bij Ikea gedacht hebben, en de keten was er dan ook als de kippen bij om, met gepaste humoristische toets, een stappenplan te delen op zijn Facebookpagina dat uitlegt hoe je precies de tapijtjes omtovert tot een heuse wintercape. Of het echt een hype zal worden deze winter, durven we niet voorspellen, maar als je een dezer nog een verkleedfeestje op de agenda hebt staan, is dit in ieder geval een aanrader!

Game of Thrones Ikea Jon Snow cape

Ikea

Laurence Van Liedekerke De artikels van >

Dromer, denker. Wild van food en deco, maar woont zelf in een bouwwerf (ooit gaan we verven, echt waar). Heeft twee katten, twee kindjes, vingers die altijd willen schrijven en dagen die altijd te kort zijn.

Tags: Game of Thrones, Ikea.