Floralia Brussels: Bloemen, bloemen en nog eens bloemen
© Floralia Brussels

Floralia Brussels: Bloemen, bloemen en nog eens bloemen

Door Shani Maes
Leestijd: 1 min

De zon komt stilaan uit zijn winterslaap en dat wil zeggen dat het tijd is voor leuke uitstapjes. Naar Groot-Bijgaarden bijvoorbeeld want daar is momenteel Floralia Brussels aan de gang met velden vol wilde bloemen en eeuwenoude bomen.

Het Kasteel van Groot-Bijgaarden opent opnieuw zijn deuren voor een nieuwe editie van Floralia Brussels. Wat je mag verwachten als je gaat? Bloemen, bloemen en nog eens bloemen. En dat in een prachtige setting. Medewerkers van het kasteel hebben de afgelopen maanden meer dan één miljoen bloembollen geplant, wat maakt dat je je nu in de tuinen kan gaan vergapen aan maar liefst 500 verschillende soorten bloemen, waaronder 400 soorten tulpen (ja, je leest het goed).

Bloemenpauw

Floralia Brussels dat zijn originele bloemenperken, een hart van rode tulpen, eeuwenoude bomen, tapijten vol wilde bloemen en een bloemenpauw van zes meter breed. Daarnaast ontdek je in een serre van 1.000 vierkante meter een honderdtal bloemstukken en creaties met sierplanten.

Uitzicht op Brussel

Leuk weetje is ook dat je op het terras van het kasteel heerlijk kan genieten van het zonnetje (mits het weer natuurlijk meedoet) én van een fantastisch uitzicht op Brussel en het Atomium. Noteer zeker ook dat wie Floralia op zaterdag 14 of zondag 15 april bezoekt, verrast wordt door een veertigtal verkleedde Venetianen in indrukwekkende kostuums. Zeg dat Marie Claire het gezegd heeft.

Floralia Brussels, nog tot 6 mei, Kasteel van Groot-Bijgaarden, Isidoor van Beverenstraat 5, 1702 Groot-Bijgaarden, www.floraliabrussels.be.

Vond je dit interessant? Lees dan ook ‘Hotspots: 8 x uitgaan in Brussel‘. 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Bloemen, Brussel, Floralia, Kasteel van Groot-Bijgaarden, Tulpen.