Breaking: Dries Van Noten verkoopt bedrijf
© Getty Images

Breaking: Dries Van Noten verkoopt bedrijf

Leestijd: 1 min

Dries Van Noten verkoopt een meerderheidsaandeel van zijn bedrijf aan het Spaanse Puig. De Belgische ontwerper blijft wel creatief directeur en voorzitter van de raad van bestuur.

Vandaag werd bekend gemaakt dat Dries Van Noten een meerderheidsaandeel van zijn bedrijf verkoopt aan het Spaanse Puig. Daarmee is Van Noten niet langer eigenaar van zijn eigen modelabel. Puig is een modebedrijf dat ook merken als Carolina Herrera, Jean Paul Gaultier, Nina Ricci en Paco Rabanne bezit.

Dries Van Noten was een van de laatste onafhankelijke luxemodehuizen.

Partner gezocht

“Ik was op zoek naar een sterke partner voor het bedrijf dat ik de voorbije 30 jaar heb opgebouwd. Ik ben vooral blij dat Antwerpen en mijn team het hart en het centrum van het bedrijf blijven. Samen zijn we klaar om onze dromen te verwezenlijken”, vertelt Van Noten aan de modewebsite Business of Fashion.

Dries Van Noten stamt uit een Antwerpse kleermakersfamilie en volgde zijn opleiding aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Na zijn afstuderen maakte hij deel uit van de Antwerpse Zes, een groep jonge Belgische modeontwerpers die in de jaren ’80 internationaal doorbrak. In 1985 richtte Van Noten zijn eigen label op. Sindsdien is hij uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende modeontwerpers van deze tijd.

 

 

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Dries Van Noten, Puig.