De nieuwe winkel van COS in Antwerpen brengt kunst en mode samen
© RV

De nieuwe winkel van COS in Antwerpen brengt kunst en mode samen

Door de Marie Claire redactie
Leestijd: 1 min

Het lijkt haast alsof je in een museum vertoeft in de nieuwe winkel van COS in Antwerpen. De kledingcollecties staan namelijk op een ruime oppervlakte van 680 vierkante meter opgesteld tussen de kunst en het design. Belangrijke inspiratiebronnen voor de modeketen die zijn uitvalsbasis in Londen heeft. Neem een kijkje binnen. 

/

Modelabel COS sloot onlangs haar 2 winkels in Antwerpen, om deze samen in één veel groter pand onder te brengen. In de chique Huidevetterstraat, pal over zusje Arket. Je kunt er als vanzelfsprekend de volledige vrouwen-, mannen- en kindercollecties shoppen, al is de inrichting van het pand zelf ook een kijkje waard. Op de verschillende verdiepingen kun je namelijk kunst- en designwerken bewonderen van onder andere de Belgische studio Muller Van Severen, het Noorse duo Brave New Lines en de Nederlandse ontwerpster Marjan van Aubel. Om het “museum-gehalte” helemaal af te maken, wordt in de winkel ook een selectie van koffietafelboeken aangeboden.

Over COS

COS, kort voor Collection of Style, werd in 2007 opgericht onder de H&M-groep. Het merk staat bekend om zijn ingetogen creaties waarbij de inspiratie vaak – zoals eerder gezegd – in de kunst- en designwereld wordt gehaald. De prijzen zijn betaalbaar, maar liggen wel een stukje hoger dan die van de Zweedse kledinggigant. De kleren zijn weliswaar gemaakt van duurdere materialen zoals zijde, wol, kasjmier en 100% katoen.

Neem hieronder een kijkje binnen in de nieuwe flasghipstore:

 

RV

RV

RV

RV

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Antwerpen, Cos, Mode.