De belangrijkste race van het jaar gaat digitaal
© Shutterstock

De belangrijkste race van het jaar gaat digitaal

Door Enya Torrez
Leestijd: 1 min

Ongeveer één vrouw op negen zal borstkanker krijgen voor de leeftijd van 75 jaar. Borstkanker is dan ook de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. Om de strijd aan te gaan, organiseert Think Pink België binnenkort het grootste online sportevenement van het jaar. Ontdek er hier alles over.

/

Digital Race for the Cure®

Op 25, 26 en 27 september organiseert Think Pink Europa samen met verschillende Europese landen, waaronder België, een digitale Race for the Cure®. De Race for the Cure is elk jaar het grootste evenement ter wereld in strijd tegen borstkanker. Tijdens dit loop- en wandelevent, op de laatste zondag van september, tonen borstkankerpatiënten en hun dierbaren zich gedurende 3 tot 6 kilometer van hun sportiefste kant. Het perfecte startschot voor oktober, borstkankermaand.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Think Pink België / Belgique (@thinkpinkbelgium) op

Lees ook: Think Pink België strijdt mee met mondmaskerinitiatief.

Door de huidige gezondheidscrisis kan het evenement jammer genoeg niet doorgaan in zijn originele vorm. Maar, niet getreurd. Dankzij de Digital Race for the Cure® kan je er toch nog bij zijn. Je kan je namelijk nu inschrijven via www.think-pink.be en via www.raceforthecure.eu en op 25, 26 en 27 september een coronaproof loopje of wandeling doen met jouw bubbel.

Via het onlineplatform krijg je toegang tot een echte wall of fame met alle deelnemers en partners, is er de mogelijkheid om deel te nemen aan online wedstrijden of kan je een boodschap achterlaten in het gastenboek. Dankzij een interactieve deelnemerskaart kan je de spreiding van het aantal deelnemers volgen en neem je contact op met andere deelnemers.

/

Waarom deelnemen?

Voor je inschrijving betaal je € 15 (Think Pink T-shirt inbegrepen). Dankzij jouw bijdrage kan Think Pink België fondsen werven voor noodzakelijk wetenschappelijk onderzoek, de middelen creëeren om het bewustzijn rond borstkanker te vergroten en steun je borstkankerpatiënten of misschien wel lotgenoten. Als je dit jaar een goed doel gaat steunen, dan moet het wel Think Pink zijn.

Lees meer Marie Claire op: Voor veel meisjes stopt de lockdown nooit, Solliciteren in tijden van corona: tips van een expert en Virgil Abloh toont hoe een collectie van Off-White tot stand komt.

Tags: Borstkanker, Race for the Cure, Think Pink.