Weekendtip: het Brussels Tomato Festival, het kleurrijkste festival van België
© Unsplash @Vince Lee

Weekendtip: het Brussels Tomato Festival, het kleurrijkste festival van België

Door Nora Antonissen
Leestijd: 1 min

Op 25 en 26 augustus is het weer zover: het Brussels Tomato Festival. Dat wil zeggen dat je twee dagen de kans hebt om kennis te maken met alle soorten van tomaten en vergeten groenten. Gepassioneerde verzamelaars en kwekers zullen aanwezig zijn. Wij gaan alvast een kijkje nemen, jullie ook?

Tomaten moeten niet noodzakelijk rond, rood en glad zijn om lekker te zijn. Er zijn dikke, kleine, ronde, rode, zwarte, gele en zelfs bizarre tomaten. Wel hebben ze elk hun unieke, maar ook heel lekkere, smaak.

Kindvriendelijk festival

Het festival wordt georganiseerd door de Brusselse vzw Les Jardins de Pomone en la Ferme Nos Pilifs, en op het programma staan tal van activiteiten. Zo kan je er onder andere 1400 verschillende soorten tomaten bezichtigen, maar je kan ook een wandeling maken door de “Jard’inspiration”, een prachtige tuin. Ook kinderen kunnen er zonder problemen rondlopen en al spelend bijleren. Kortom, het is zeker de moeite waard om eens een kijkje te komen nemen!

Brussels Tomato Festival, op 25 en 26 augustus 2016 van 10u tot 18u op de Ferme Nos Pilifs, 347 Trassersweg 1120 Brussel. Inkom is gratis. 

Vond je dit interessant? Lees dan ook: “Deze supermarktketen verkoopt “lelijke groenten en fruit” aan spotprijzen

 

 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Brussel, Festival, Tomaten.