Brussels Airlines vliegt vandaag met volledig vrouwelijke crews
© Brussels Airlines

Brussels Airlines vliegt vandaag met volledig vrouwelijke crews

Door Nora Antonissen
Leestijd: 1 min

Wat doe je als luchtvaartmaatschappij voor Internationale Vrouwendag? Vliegen met volledig vrouwelijke crews! Stap je vandaag op het vliegtuig naar Berlijn, Accra of Abidjan, dan zal je daarop alleen maar vrouwen zien, zelfs in de cockpit.

Captain Sofie en First Officer Marie-Aude bemannen vandaag de cockpit van Brussels Airlines vlucht SN2579 naar Berlijn. De luchtvaartmaatschappij vliegt ook met 100% vrouwelijke crews naar Abidjan (Ivoorkust) en Accra (Ghana). Brussels Airlines ziet Afrika als haar tweede thuis en wil op deze manier bijdragen aan gendergelijkheid in Afrika. Ook alle andere Lufthansa Group airlines vliegen vanuit hun thuisbasis met volledig vrouwelijke crews om zo hun steun te betuigen aan Internationale Vrouwendag.

Brussels Airlines hecht sowieso veel belang aan gelijkheid tussen mannen en vrouwen. De meerderheid van het personeel, op elk niveau en in elk departement, is vrouwelijk (51, 6%). Met 10% heeft de luchtvaartmaatschappij ook een van de hoogste percentages vrouwelijke piloten in de luchtvaartindustrie. En ze doen zelfs nog beter, want op 1 april wordt Christina Foerster de eerste vrouwelijke CEO van de luchtvaartmaatschappij. Geen glazen plafond bij Brussels Airlines dus. Zoals het een ware luchtvaartmaatschappij betaamt, is the sky echt the limit. Chapeau!

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Brussels Airlines, Internationale Vrouwendag.