MUST HEAR (& BUY): Artists for Grenfell
© Getty Images

MUST HEAR (& BUY): Artists for Grenfell

Leestijd: 1 min

Kippenvel. Dat krijgt ondergetekende al van kinds af aan bij het horen van het origineel van Simon & Garfunkel. En dat kreeg ondergetekende ook deze morgen in de auto bij het horen van de net gereleasete cover van Bridge Over Troubled Water ter nagedachtenis van de slachtoffers van de brand in Grenfell Tower, Londen, in de nacht van 13 op 14 juni.

Officieel staat het aantal doden en vermisten inmiddels op 79, maar vermoedelijk zal dat cijfer nog oplopen. Het gebrek aan politieke verantwoordelijkheid zowel voor als na de brand bracht reeds meermaals betogers op de been in Londen en nu laten ook de muzikale Britten van zich horen. Op initiatief van Simon Cowell dook een schare van Groot-Brittanië’s bekenste artiesten de studio in om een prachtige versie van het alombekende nummer in te zingen.

Wie goed luistert, hoort o.a. Robbie Williams, Stormzy, Craig David, Emili Sande, James Blunt, Paloma Faith, de voltallige One Direction band (jawel), Roger Daltry, Leona Lewis, Jessie J en Bastille. De opbrengst van de single gaat integraal naar de London Community Foundation, die zich inzet voor de slachtoffers van de brand. Kopen dus, die single.

Voor meer info en donaties kan je terecht op www.artistsforgrenfell.com. De single is beschikbaar op iTunes.

Laurence Van Liedekerke De artikels van >

Dromer, denker. Wild van food en deco, maar woont zelf in een bouwwerf (ooit gaan we verven, echt waar). Heeft twee katten, twee kindjes, vingers die altijd willen schrijven en dagen die altijd te kort zijn.

Tags: Grenfell, Londen.