Agenda: Factory X van Fujifilm, een must-see voor fotoliefhebbers
© Joseph Pearson

Agenda: Factory X van Fujifilm, een must-see voor fotoliefhebbers

Door Charlotte Deprez  & Lieselot Luykx
Leestijd: 1 min

Gepassioneerde fotograaf, professional of amateur? Ga zondag richting Brussel en ontdek de wondere wereld van Fujifilm in de Factory X. 

/

Big in Japan

Het idee van Factory X: een hele dag gewijd aan fotografie met workshops, animaties en conferenties. Het evenement vindt plaats in het Kanal van Brussel, een zeer fotogeniek gebouw met veel natuurlijk licht. Een unieke kans om vanuit dit gebouw het evenement te bewonderen, een juweel van industriële architectuur en aanbeden door urbex-fans.

Dit jaar is het thema van Factory X ‘Big in Japan‘ met een landelijke sfeer van de rijzende zon. Voor de gelegenheid draagt ​​de Kanal een Japanse jurk, een knipoog naar de oorsprong van Fujifilm.

/

Workshops, conferenties en evenementen op het programma

Tijdens de workshops geven Fujifilm X-Photographers nuttige tips en tricks én demonstraties om je te helpen het maximale uit uw X-serie camera te halen. Voor technische vragen van alle soorten, zal een technisch kantoor worden geïnstalleerd met professionals die je graag verder helpen.

Je kunt je eigen à-la-carte programma samenstellen en deelnemen aan verschillende workshops en conferenties, zoals de inspirerende lezing van Carl De Keyzer over zijn reis en werk in Noord-Korea, of die van de Franse fotograaf Eric Bouvet.

Lees ook: <<5 tips voor de mooiste foto’s met een spiegelreflexcamera>>

Op workshop niveau zullen fotograaf-X Tom Museeuw en Nanja Massy gezamenlijk een interactieve presentatie voorstellen over de samenwerking tussen een fotograaf en een visagiste bij het maken van portretten. Anne-Catherine Gerets geeft haar tips over interieur fotografie, Pieter D’hoop leert je de basis van culinaire fotografie en Elodie Deceuninck biedt een conferentie over trouwfotografie. In totaal heb je de keuze tussen iets meer dan 30 conferenties.

/

Praktisch

  • Wanneer? Zondag 20 oktober 2019 van 9:30 tot 18 uur
  • Waar? Kanal, Brussel met gratis overdekte parkeerplaats
  • Prijs? Gratis toegang, maar voorafgaande registratie.
  • Let op: maximaal 2 workshops en / of demo’s per persoon. Verplichte registratie ook voor deze workshops en / of demo’s. Info en registratie hier.

Vond je dit een interessant artikel? Lees dan ook – Met deze 5 tips leer jij foto’s maken als een pro

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Brussel, Fujifilm.