5 hebbedingen die je ecologische voetafdruk verkleinen
©

5 hebbedingen die je ecologische voetafdruk verkleinen

Leestijd: 1 min

On-the-go maatje

[caption id="attachment_31819" align="alignnone" width="1024"] Fill&go Active Waterfilterfles van Brita - € 14,95[/caption]

Met de fill&go Active Waterfilterfles heeft BRITA de oplossing voor ons sportievelingen en actieve carrièrevrouwen die graag een fles water bij de hand hebben. De fill&go Active Waterfilterfles is een duurzaam alternatief voor flessenwater en de enorme hoeveelheden plastiek flessen die het milieu vervuilen. De ingebouwde MicroDisc met actieve kool filtert kraantjeswater zodat je je fles de hele dag door kan bijvullen. Chloor en andere smaakverstorende stoffen worden gefilterd, terwijl mineralen zoals magnesium en calcium behouden blijven. De fles is er in het grijs, met vier trendy accentkleuren: limoen, blauw, roze en paars. De handige lus en het perfecte formaat maken van de fill&go Active Waterfilterfles jouw on-the-go maatje.

Man doet was

5 hebbedingen die je ecologische voetafdruk verkleinen - 1

Ten huize Seepje doen Jasper, Melvin en Lennard de was. Ze noemen zichzelf de wasmannen , en ontwikkelden een 100% plantaardig wasproduct uit de schillen van de Sapindus Mukorossi-vrucht uit de Himalaya. De Nepalese boeren en hun werknemers worden eerlijk behandeld volgens het Fair Trade principe. Je kan de schillen zo in het bijgeleverde waszakje doen en in de wasmachine gooien. Bij aanraking met water komt er een natuurlijke antibacteriële en hypoallergene zeep vrij. Voor een echt schone was dus.

Smeer hem!

5 hebbedingen die je ecologische voetafdruk verkleinen - 2

Korres staat voor 100% natuurlijke verzorgingsproducten uit Griekenland. Het laboratorium selecteert het beste uit de Griekse flora en propt z’n producten vol actieve plantaardige stoffen die je huid verwennen. Alle planten worden geteeld in samenwerking met plaatselijke biologische coöperatieven, en volgens een duurzaam ecosysteem. Het assortiment is ruim: make-up, gezichtsverzorgingsproducten, een lijn voor het haar, zonneproducten en een aparte collectie voor hem. Wij kunnen de masque éclat instantané met wilde rozen niet laten liggen.

Papier hier

5 hebbedingen die je ecologische voetafdruk verkleinen - 3

Het Antwerpse RE-DO papers, dat zijn vriendinnen en grafisch ontwerpers Tille Lingier en Linde Luyten. Zij verzamelen tonnen papierafval uit drukkerijen en verwerken deze tot trendy en originele notitieboekjes, kalenders en planners. Elk stuk is uniek, met een kleinschalige productie en veel handwerk. Kan je niet kiezen? Abonneer je dan op ‘Een kilo papier’, en ontvang zes maanden lang een leuke verrassing in je bus. Waar kunnen we ons inschrijven?

Unisex truitje?

5 hebbedingen die je ecologische voetafdruk verkleinen - 4

Pas N’Importe Quoi is het geesteskind van Katrien Smets. Het label vervaardigt sweaters en topjes uit biokatoen, die in eerlijke omstandigheden geproduceerd worden. Elk ontwerp heeft een subtiel detail of cutout en is multifunctioneel. Je draagt het op het werk, in de sportschool, op een feestje en… deelt het met je hubby, want enkele stukken zijn unisex. Dat wordt een robbertje vechten in de dressing.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met BRITA.

Redactie Marie Claire De artikels van >

Tags: BRITA, Ecologie, Ecologisch, Milieu.