4 heerlijke receptjes voor zelfgemaakte ijskoffie
© Unsplash

4 heerlijke receptjes voor zelfgemaakte ijskoffie

Door Marine Lemaire & Aurélie Boffé
Leestijd: 1 min

Het wordt eens hoog tijd dat je je eigen ijskoffie leert maken, ook al heb je een oogje op de barman van jouw go-to café! Het favoriete drankje van de coffee addicts krijgt een verfrissende variant in de zomer en kan op verschillende manieren klaargemaakt worden.

/

Koude infusie

Het is geen geheim, om te genieten van een koude koffie infusie moet je geduld hebben. Het zachte en delicate aroma is echter helemaal de moeite waard! De cold brew wordt gemaakt door gemalen koffie te mengen met koud water in een grote glazen kruik. Reken twee theelepels koffie voor anderhalve liter fris water. Dek het drankje af en laat het 12 uur rusten in de koelkast. Eens de koffie is ingetrokken moet je het mengsel nog filteren om de korrels te verwijderen en suiker, ijsblokjes en melk toevoegen. Je hebt nu zelf heerlijke verse koffie gemaakt!

 

Wist je dat je jouw koffie kan personaliseren?: De perfecte koffie? Die laat je vanaf nu gewoon zelf branden

/

Griekse café frappé

Met dit recept haal je in een handomdraai Griekenland in huis: Giet in een mixer of shaker een hoeveelheid oploskoffie en voeg één cm water toe. Meng het brouwsel tot een lichte schuim en giet de koffiewolk in een glas. Voeg koud water en melk toe om een koffie te maken die je zo kan drinken als dessertje.

/

Gearomatiseerde frappucino

Deze super Intagrammable koffie is heel simpel om te maken! Maak een kopje zwarte koffie en laat het afkoelen. Giet wat ijsblokjes en een bol ijs (vanille, chocolade, whatever you like) in een blender en mix tot je een homogene vloeistof hebt. Serveer het drankje in een groot glas en versier het met slagroom, stukjes chocolade, karamel, hazelnoot siroop,… Have fun!

 

Heb jij al te veel koffie op? : 7 tips om wakker te worden zonder koffie

/

Nespresso On Ice

Deze zomer is Nespresso helemaal mee met de iced coffee trend! Met deze twee combinaties gebaseerd op authentieke Italiaanse recepten is het nog nooit zo simpel geweest om te genieten van een ijskoffie. Verkies je donkere cacao aroma’s, dan is de Inspirazione Shakerato iets voor jou, terwijl de Inspirazione Salentina eerder in de smaak zal vallen bij notenliefhebbers. De koffiecapsules worden geserveerd op ijs, zo simpel is het!

Deze intense en verfrissende koffie is perfect voor de bezige bijen die niet veel tijd om handen hebben.

In alle recepten kan de koeienmelk ook vervangen worden door plantaardige alternatieven als sojamelk of kokosmelk. Geniet ervan!

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Ijskoffie, Koffie, Trend, Zomer.