Dit vinden werknemers het belangrijkst bij hun werkgever
© Getty Images

Dit vinden werknemers het belangrijkst bij hun werkgever

Leestijd: 1 min

Recent onderzoek van staffing specialist Walters People toont aan dat het voorbije jaar één en ander veranderd is in de prioriteiten van werknemers. Het leven werd fors duurder, waardoor de focus meer gevestigd is op salaris, en ook de work-life balance blijkt essentieel te zijn. Kevin Blockx, Senior Manager, licht de top drie toe van factoren die werknemers het meest appreciëren bij hun werkgever.

/

Salaris

We kunnen er niet omheen: de kosten in levensonderhoud zijn het voorbije jaar enorm gestegen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat een mooi salarispakket momenteel bovenaan de top 3 van prioriteiten prijkt bij 48% van de door Walters People ondervraagde professionals. Dit uit zich ook in de verwachtingen voor 2023: maar liefst 72% van de werknemers verwacht dat zijn werkgever rekening zal houden met de stijgende kosten bij het beoordelen van een eventuele loonsverhoging of bonus.

Kevin: “Veel werkgevers bieden tegenwoordig echter meer dan enkel een mooi salaris, en onderscheiden zich met tal van andere voordelen zoals een bedrijfswagen of fietsleasing, een internetabonnement voor thuis, fitness- en sportaccommodaties, extra vakantiedagen, enz. Zulke extralegale voordelen geven werkgevers ook de kans om naast de historisch hoge loonindexering – waardoor er mogelijk minder budget beschikbaar is voor een klassieke loonsverhoging – toch een extraatje te bieden aan hun werknemers.”

Lees ook: Vijf voedingsstoffen om stress en angst te verminderen

/

Collega’s en bedrijfscultuur

Hoewel uitdagend en interessant werk ook best hoog scoort op het verlanglijstje, vinden werknemers het bovenal belangrijk om dit werk te kunnen uitoefenen in een inspirerende en ondersteunende omgeving. 45% van de bevraagde werknemers geeft aan in de eerste plaats op zoek te zijn naar een bedrijfscultuur waarin ze gestimuleerd worden om hun potentieel waar te maken. Verder hechten we groot belang aan goede collega’s. “Door het telewerken zitten we regelmatig de hele dag alleen thuis te werken, waardoor de nood aan aangenaam en vriendschappelijk contact met collega’s op de werkvloer vergroot.”

/

Flexibel

We lijken definitief komaf te hebben gemaakt met de traditionele 9-to-5 waarbij we ons 5 dagen per week naar kantoor begeven. Flexibel werkenis dan ook aantrekkelijk voor werknemers. “Flexibel kunnen werken verbetert de work-life balance, waardoor we onze carrière gemakkelijk kunnen combineren met gezin, hobby’s en sociale activiteiten. Ook niet onbelangrijk: het biedt mogelijkheden voor de combinatie met een bijberoep of bijverdienste. Uit onderzoek blijkt namelijk dat steeds meer mensen naast hun vaste job nog bijkomende activiteiten uitoefenen, hetzij als financieel duwtje in de rug of louter vanuit een passie. Dit alles maakt dat 44% van de werknemers flexibiliteit het meest appreciëren bij hun werkgever. Flexibel werken zal het komende jaar dus een belangrijke factor blijven in het aantrekken en behouden van talent”, besluit Kevin.

Lees ook: COSH! onderzoekt de duurzaamheid en transparantie van Shein

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Carrière.