Quarantaine trend: de DIY bleached jeans
© @brittanyxavier - @jennatp

Quarantaine trend: de DIY bleached jeans

Door Enya Torrez
Leestijd: 2 min

Wie zei dat je geld moet uitgeven om je kleerkast te upgraden? Op de populaire app TikTok is er namelijk een nieuwe trend ontstaan die van jouw minst favoriete jeans het nieuwe it-item maakt. Het enige wat je nodig hebt is bleekwater en een spons. Lees hier hoe ook jij jouw jeans kan bleachen.

/

Half bleached jeans

Het werd al langer gedaan, maar het was niet voor TikTok dat het ook echt een trend werd. Overal ter wereld grijpen creatievelingen en fashionista’s massaal naar het bleekwater om die vergeten jeans nieuw leven in te blazen. Hoe? Door een van de broekspijpen volledig te bleken. Als eindresultaat krijg je dan een ultra coole two-tone jeans.

Lees ook: Crush of the day: O My Bag brengt duurzame nano-tas op de markt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bria Jones (@heybriajones) op

/

How to?

Hoe maak jij nu zelf ook zo’n bleached jeans thuis? Het is eigenlijk heel simpel. Het enige wat je nodig hebt is een jeans (short) die toe is aan een experimentele upgrade, bleekwater, beschermende latex handschoenen, ducttape, plastic winkelzakje en een spons. Al kan je je ook wel redden zonder dat laatste.

Stap 1:

Leg je jeansbroek languit op een beschermend grondvlak. Het is aan te raden een bad of een douche te gebruiken.

Stap 2:

Stop de hele zijde van de jeans die je niet wil bleken in het plastic winkelzakje en tape deze stevig toe. Bleekwater heeft de gewoonte uit te lopen of makkelijk te morsen. Hoe beter dicht getapet hoe minder kans dat je bleekwater ook de verkeerde broekspijp bleekt.

Stap 3:

In deze stap breng je het bleekwater aan. Vergeet hiervoor geen beschermende handschoenen te dragen, bleekwater is namelijk een heel agressief middel. Je kan het bleekwater puur aanbrengen of met een waterverstuiver aanbrengen. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld, WC Eend te gebruiken, deze hebben al een makkelijke verpakking voor het aanbrengen.

Stap 4:

Nu ga je het bleekwater met de spons zo gelijk mogelijk verdelen over de broekspijp. Zorg dat het bleekmiddel op alle hoekjes en kantjes is aangebracht zodat er geen gekke vlekken ontstaan wanneer je DIY-project klaar is.

Stap 5:

Laat de jeansbroek zo’n 2 uur liggen om het bleekwater volledig te laten intrekken. Wil je een minder groot contrast? Dan kan je al sneller naar stap 6 overgaan.

Stap 6:

Spoel de broekspijp nu enkele minuten uit met koud water. Doe dit opnieuw liefst in een bad of douche. Het is veiliger om bleekwater via de afvoer te laten weglopen, dan buiten te gieten.

Stap 7:

Was de broek tot slot op een koud programma, zonder zeep, in de wasmachine en laat vervolgens drogen.

Et voilà! Jouw jeans is helemaal klaar om gedragen te worden. Zijn de stappen nog niet helemaal duidelijk? Kijk hieronder dan eens hoe fashionista Brittany Xavier het aanpakte.

 

@brittany.xavierI bleached my jeans! 😱 ##diy ##tutorial ##fashion ##jeans♬ ALL IN – ZaeHD & CEO

/

Tips:

  • Meng nooit bleekwater met ammonia of azijn. Hierdoor ontstaat mogelijk een dodelijke gas. Vergis je dus zeker niet van fles.
  • Zorg voor voldoende verluchting tijdens het bleken van je broek. Zo voorkom je dat jij of je huisgenoten licht worden in hun hoofd.
  • Neem voorzorgsmaatregelen om onbedoelde vlekken te voorkomen.

Lees meer Marie Claire op: Eenzaam plezier: wanneer podcasts over seks pratenASMR: wat is het en waarom doet iedereen het en Jacquemus geeft online modecursus die je vanuit je luie zetel kan volgen

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Bleached jeans, Diy, TikTok, Trend.