Hoe maak je je huisdier beroemd op Instagram?
© Shutterstock

Hoe maak je je huisdier beroemd op Instagram?

Leestijd: 2 min

In 2019 is Instagram de plek geworden om dierenfoto's te delen. Het optimaal vastleggen van de trouwe viervoeter of pluizige kater is nog niet zo eenvoudig. En dit is wel een vereiste want met meer dan 250 miljoen posts op #dogsofinstagram en #catsofinstagram, is het lastig om nog op te vallen.

Sony kwam daarom met een nieuwe functie op zijn cameragamma, een tool die het mogelijk maakt om haarscherpe foto’s vast te leggen van je viervoeter. De Animal Eye Auto Focus-technologie stelt automatisch scherp op het oog van het dier.

Zo krijgen onze pluizige vrienden alle likes die ze verdienen.

Camera, check? Dan kan je aan de slag met deze handleiding: 

/
1. De achtergrond bepalen

Instagram is een visueel sociaal platform. Het is daarom belangrijk om een plaatje te creëren wat in het oog springt en waardoor men stopt met scrollen. Achtergrond, decor, goede verlichting en een perfecte scherpstelling zijn essentieel om de persoonlijkheid van het huisdier weer te geven en boeiende beelden te creëren.

2. Outfits

Creëer een opvallende look waarmee het dier zich kan onderscheiden. Of dat nu uitbundige kleding, stijlvolle accessoires of een thema voor de feestdagen betreft (pompoen- en kerstmutsen in de aanslag). Maar als dat niet bij het huisdier past, laat hem gewoon zichzelf blijven. Uiteindelijk gaat het om authenticiteit.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par ᴡᴀᴛsᴏɴ ᴀɴᴅ ᴋɪᴋᴏ (@wat.ki) le

3. Koester hun unieke persoonlijkheid

Honden en hebben allemaal een eigen karakter, dus benadruk wat ze zo bijzonder maakt en vertel hun verhaal.

/

4. Consequent zijn

Probeer de toon van zowel de beelden als de bijschriften gelijk te houden. Dit zorgt voor een sterke identiteit die duidelijk herkenbaar is. Wees ook consequent in de frequentie van de posts en voorzie fans regelmatig van updates om de aandacht vast te houden.

5. Een pose aannemen

Kies de invalshoeken die het beste de persoonlijkheid en bijzondere fysieke eigenschappen van het huisdier weergeven. Hoe meer de fotograaf met het huisdier aan de slag gaat, hoe beter de ultieme look in beeld komt. Gebruik snoepjes om het dier in de goede richting te bewegen.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Nala Cat ™ (@nala_cat) le

/

6. Bijschrift

Bijschriften kunnen er verder aan bijdragen dat het karakter en verhaal van het huisdier tot leven komt. Hierdoor krijgen zijn volgers een kijkje in zijn leven. Een gevatte, grappige of sarcastische toon werkt goed, afhankelijk van zijn aard. Verwerk trending hashtags in de posts om de aandacht  te trekken.

7. Focus op kwaliteit

Gebruik de beste apparatuur om scherpe beelden vast te leggen die het karakter en uiterlijk van het huisdier volledig weergeven. De Animal Eye AF-functie op Sony-camera’s helpt bij het maken van de ultieme foto’s van ieder huisdier. Het benadrukt de fijnere details en de beelden worden tot leven gebracht.

/

Vijf van de meest gevolgde huisdieren van Europa:

·         1.@mayapolarbear (hond – 1,5 miljoen volgers)

·         2.@zulathepom (hond – 1,1 miljoen volgers)

·         3.@milperthusky (hond – 885.000 volgers)

·         4.@wat.ki (hond – 779.000 volgers)

·         5.@lozoodisaschina (kat – 512.000 volgers)

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.