Zo creëer je jouw eigen unieke kledingstuk makkelijk thuis
©

Zo creëer je jouw eigen unieke kledingstuk makkelijk thuis

Leestijd: 2 min

Maak van de wereld jouw catwalk. Dankzij de ‘one-piece pattern naaifolder’ van Veritas kan je nu heel gemakkelijk enkele toffe en trendy kledingstukken maken, ideaal om mee te starten als je geen ervaring hebt. We namen de proef op de som en zette het jongste redactielid, zonder naaiervaring aan het werk.

“Wie droomt er nu niet van om zijn of haar eigen unieke kledingstuk te kunnen creëren? Ik alvast wel. Het staat al lang op mijn bucketlist om te leren werken met een naaimachine, zodat ik eindelijk mijn eigen items kan ontwikkelen,” vertelt onze Digital Editor, Enya Torrez. Het concept van de ‘one-piece pattern naaifolder’ is makkelijk. In de gratis folder staan enkele leuke en stijlvolle naaimodellen die iedereen kan maken. Zo kan je onder andere kiezen uit een kimono, een maxidress en een wikkelbroek. Zoals de naam je doet vermoeden, zijn de kledingstukken eenvoudig te maken omdat ieder item uit één patroon bestaat.

Stap 1: Kies je ontwerp en stof.

De eerste stap is wellicht de belangrijkste stap van het hele ontwerp. Welke stof, in welke kleur, voor welk ontwerp kies je uit? “Ik koos bewust voor de tetrastof omdat deze modestof ook dit jaar weer trendy belooft te zijn. Daarbij kan je volgens mij niets fout doen met een zwarte, luchtige maxidress tijdens de zomer. Perfect voor een dagje in de stad, alsook een gezellig avondje barbecueën met vrienden en familie of voor een warme zomerdag op kantoor.”

Marie Claire x Veritas

Marie Claire x Veritas, foto: Jon Verhoeft

Stap 2: Teken het model uit op je patroonpapier.

In deze stap ga je je ontwerp uittekenen op je patroonpapier. “Ik had natuurlijk nog nooit met patroonpapier gewerkt, dat leek altijd iets voor professionals waar ik mij beter niet aan waag. Het was dan ook even zoeken, maar het werd mij al snel duidelijk dankzij de handige leidraad. Een keer vertrokken, ging het supermakkelijk. Je zou bijna denken dat ik dit elke dag doe.” Wanneer je ontwerp is uitgetekend, kan je beginnen aan het uitknippen van je stof. “Iedereen die me kent, weet dat ik niet handig ben met een schaar. Geen idee hoe dit komt, maar het is echt zo. Ik moest me hiervoor dus even erg hard concentreren.”

Stap 3: naaien, naaien en nog eens naaien.

Tijd voor het echte werk. “Hier had ik het meeste schrik voor. Nu klink ik waarschijnlijk als een echte Zillenial, maar ik wist echt niet dat naaien zo eenvoudig was. Logisch natuurlijk, en toch had ik geen flauw idee. Dit was voor mij dan ook het leukste onderdeel aan het maken van mijn eigen maxidress. Je ziet je jurk helemaal tot leven komen.”

Nog even het lint door de halstunnel steken en klaar. Ta-daa, het eindresultaat mag er zijn. “Ik zie mezelf dit zeker en vast dragen wanneer ik tijdens een zonnig weekend met mijn vriendinnen de stad in trek. Een paar leuke sneakers eronder, een T-shirtje onder het kleed voor wat dynamiek in mijn outfit en ik ben ready-to-go.”

De ‘one-piece pattern naaifolders’ zijn gratis verkrijgbaar in de winkel of op de website van Veritas.be.

 

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Veritas.
Veritas.be

Lees ook:

Zo draag je de bandana deze lente, zoals gespot bij Max Mara en Dior

Scoor Morobé en Louboutin met fikse korting bij Maasmechelen Village

Maak je haar klaar voor de lente met deze tips

 

Commercieel team De artikels van >

Tags: Couture, Veritas.