Tips en tricks: met deze beautygeheimen overleeft je aangezicht een hittegolf
© Unsplash

Tips en tricks: met deze beautygeheimen overleeft je aangezicht een hittegolf

Door Lieselot Luykx
Leestijd: 1 min

Het is je zeker en vast opgevallen dat het de afgelopen dagen behoorlijk warmer was in ons Belgenlandje. Hier gaan we zeker niet over klagen ... Wanneer de zon schijnt worden we instant vrolijk. Toch worden we minder vrolijk van al het gezweet door die hitte. Tijdens warme zomerdagen zweten we harder en door de warmte vervaagt je make-up sneller dan anders. Uitlopende mascara of smeltende foundation is echt een beautyramp. Wat kunnen we hieraan doen?

Marie Claire wil je graag een aantal tips geven zodat ook jouw make-up ‘summerproof’ is en de hitte kan overleven.

/

Less is more

Als de temperaturen warmer worden en je meer zweet is het beter om minder make-up te gebruiken. Door al het zweet kunnen je poriën verstopt geraken, wat de oorzaak kan zijn voor uitslag. Probeer je dus zo weinig mogelijk op te maken en gebruik elke ochtend een goede crème met zonnefactor. Buiten bescherming tegen de zon biedt de crème ook bescherming tegen couperose en pigmentvlekken. Precies wat je huid ’s morgens nodig heeft, voor een mooie en gezonde start.

/

Primer

Maar op dagen dat je make-up toch wil dragen en het buiten heet is, kan je er best voor zorgen dat alles goed op zijn plaats blijft zitten. Een primer zal ervoor zorgen dat de make-up beter blijft zitten. Een primer is een laagje tussen de huid en de make-up en zorgt ervoor dat alles egaal is en dat je foundation en oogschaduw vlekkeloos blijven. Ideaal voor tijdens een hittegolf!

 

/

Waterproof make-up

Tijdens een hittegolf vertoef je graag in het water. Om er niet als een panda uit te zien, gebruik je het best een waterproof mascara, eyeliner of potlood.

P.S. Wij testten eigenhandig 3 verschillende waterproof mascara’s uit. Het verdict lees je hier.

/

Hydraterende lippen

Lippen zijn snel droog en schraal, zeker tijdens zonnige dagen. Om te vermijden dat ze uitdrogen, vervang je je lippenstift het beste door een gekleurde lippenbalsem of een glossy lippenbalsem. Zo vermijd je dat je last gaat krijgen van kloofjes of scheurtjes. Met een lippenbalsem vervaagt de kleur minder en blijven je lippen mooi glanzend voor een langere tijd.

/

Waterspray

Nood aan verfrissing? Niets is fijner dan een frisse en hydraterende spray te spuiten over je gezicht. Zo blijft je huid gehydrateerd en zorg je ervoor dat je make-up langer blijft zitten. Tip: voor een extra verfrissing kan je je spray even in de koelkast zetten.

 

Let the sun come, wink! 

Vond je dit een interessant artikel? Lees dan ook: het topproduct voor de zomer: de beschermende zonnenevel

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Beauty, Gelaatsverzorging, Hittegolf, Zonnebescherming.