Weekendtip: Contrair Open Air, een zero waste feest
©

Weekendtip: Contrair Open Air, een zero waste feest

Leestijd: 1 min

Een festival hoeft geen synoniem te zijn voor een berg afval en wegwerpspullen, het kan ook anders.

Een steengoede line-up, een zero waste policy met culinaire snacks bovenop en dat allemaal in open lucht. Markeer 23 juni met stip in je agenda want op die dag zet Contrair Open Air voor de allereerste keer haar tenten op in de groene oase van het Antwerpse Noordkasteel.

Electro

Op de drie podia staan zowel internationale (Joy Orbison, Job Jobse,…) als Belgische DJ’s (Lefto, Faisal, Hush Hefner…). Leuk extraatje: het derde podium, Café Contrair, zal ingericht worden als een authentiek Vlaams café. Je kan er kaarten, pietjesbak spelen en om 14 uur de match van de rode duivels meepikken (as if! ;-)).

Ecolo

Contrair Open Air houdt zich aan een zero waste policy. Geen afval houdt in: herbruikbare bekers, recycleerbare materialen en duurzame merchandise. Uiteraard kom je naar het festival via carpooling of met de fiets.

Art

Contrair Open Air zet in op beeldende kunst. Niemand minder dan de Nederlandse kunstenares Heleen Blanken zal een indrukwekkende installatie op het terrein neerzetten.

https://www.instagram.com/p/BjrjP0yHrP6/?taken-by=heleenblanken

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.