Dit zijn de trends voor een wintersportvakantie in 2023-2024
© Unsplash

Dit zijn de trends voor een wintersportvakantie in 2023-2024

Door Lotte Gillis
Leestijd: 1 min

Kijk je al stilaan uit naar een wintersportvakantie, maar ben je er nog niet over uit hoe je die wil invullen? Laat je dan inspireren door de grootste wintersportvakantie trends voor dit jaar, die werden voorspeld door Club Med.  

/

Een wintersportvakantie kan je op verschillende manieren invullen. Zo moet je kiezen naar welk land je gaat, waar je wil overnachten, of je wil skiën of snowboarden… En dat kan zorgen voor keuzestress. Maar geen nood, veel wintersportfans gingen je al voor in die dilemma’s en laat hun keuzes nu eens de geschikte inspiratiebron zijn voor je eigen vakantie.

Lees ook: De chiqueste skikleding voor je wintersportvakantie

/

Frankrijk is het populairst

Waar ga je naartoe? Het is misschien wel een van de belangrijkste vragen die je jezelf moet stellen als je op wintersportvakantie wil. Waar Oostenrijk twee jaar geleden nog het aller populairste skioord was, kiest men nu steeds meer voor Frankrijk.

Zo kiest 58% van de Belgen voor een wintersportvakantie in Frankrijk en wel 69% van de Franstalige Belgen. Als je dan weet dat de 5 betaalbaarste skioorden allemaal in Frankrijk liggen is dat alleen maar mooi meegenomen.

/

Skiën is favoriet

Nog niet zeker of je op de latten of op een bord wil staan deze winter? Het overgrote merendeel van de Belgen kiest alvast voor ski’s. Hoewel snowboarden al jaren aan een opmars bezig is, geeft 84% van de Belgen nog steeds de voorkeur aan skiën.

Maar ook als je geen held op de latten bent, is er absoluut niets om je over te schamen want 53% van de Belgen die al vertrouwd waren met wintersport neemt toch nog skilessen. En naast de piste zijn ook andere activiteiten een hit denk maar aan de wellness, het zwembad en niet te vergeten de après-ski.

wintersportvakantie trends

Unsplash

Lees ook: Zo verkrijg je de natuurlijke glow van Pamela Anderson

/

Authenticiteit is een plus

De bergen hebben al jaren de reputatie dat ze gezelligheid en authenticiteit uitstralen, niet gek dus dat ook dit behoort tot de wintersportvakantie trends dit jaar. Zo vindt 38% van de Belgen authenticiteit belangrijk bij een wintersportvakantie. Aan dit gevoel kan je verblijf zeker bijdragen want wat is er gezelliger dan een chalet in de bergen? Geen wonder dat 41% van de Belgen hier het liefst vertoeft op wintervakantie.

Een ander aspect dat absoluut bijdraagt aan authenticiteit is het eten. Zo kan 42% van de Belgen een keuken waar gewerkt wordt met lokale producten wel waarderen.

Bron: Club Med.

Lees ook: In topvorm op skivakantie dankzij deze 4 tips

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Ski, Wintersport.