Deze 3 hotspots op Ibiza mag je deze zomer niet missen
© Nikki Beach Ibiza

Deze 3 hotspots op Ibiza mag je deze zomer niet missen

Leestijd: 2 min

Ibiza blijft de vakantie hotspot voor bon vivants die willen relaxen, lekker eten en feesten. Geen verrassing dus dat er elk seizoen nieuwe concepten uit de grond schieten. Deze drie toppers mag je alvast niet missen. Een lekkere keuken en topsfeer, wat wil je nog meer?

Een nieuwe look voor Nikki Beach

Wees een van de eersten die deze zomer een nieuw tijdperk van Nikki Beach Ibiza ontdekt, aangezien de iconische bestemming uitgebreide renovaties heeft ondergaan om de lay-out en het ontwerp van de strandclub te verbeteren.

Deze gerenommeerde bestemming op de Balearen is voor het seizoen 2024 gerenoveerd om de natuurlijke allure van het eiland te vieren. De vernieuwde locatie beschikt over een overdekte loungeruimte met een houten pergola en een inrichting waar de focus op de stijl van het eiland ligt. Achter de zwembadbedden zijn privéruimtes met elegante accenten toegevoegd. Het restaurant strekt zich nu ook uit over een iconisch strandgedeelte en biedt gasten een unieke eetervaring met zand tussen de tenen (niet de tanden) en uitzicht op de uitgestrekte zee. Probeer zeker de Sexy Salad, een heerlijke salade van kreeft, garnalen, krab, avocado, mango en komkommer. Verfrissend en te zalig voor woorden.

Drapeer je na de lunch in de schaduw van één van de nieuwe luxueuze cabana’s, die totale privacy bieden compleet met gezellige zitplaatsen en ligbedden. Het kan heet worden op Ibiza, en niet enkel op de dansvloer, dus vergeet je niet in te smeren voor je je aan het Nikki-zwembad legt met prachtige vergezichten over de baai.

/

Belgische touch met Roca House

Restaurant Roca House is de newbie on the isla. Een restaurant onder de leiding van Belgische sterrenchef Bart Thoelen dat het ganse jaar open blijft, terwijl de meeste hotspots buiten het seizoen de deuren sluiten.

De dag bij Roca House begint met versgebakken brood in de bakkerij uit organische bloem van een lokale bloemmolen. Ook croissants mogen niet ontbreken bij het ontbijt in de tuin. Voor de lunch en het diner wordt er gegrild, op open vuur gekookt en gefermenteerd met veel aandacht voor de regionale keuken. Daar bij een wijntje of verfrissende cocktail en je dag is goed. Bij Roca House is het echt voeten onder de tafel en relax, volledig in lijn met de vibe van Ibiza dus.

Roca House

/

Japans theekransje in Ibiza

Bij Urusai in de befaamde beachclub El Silencio kom je terecht in een omgeving met veel invloeden: een combinatie van een zeker brutalisme als ode aan de natuur van Ibiza en de traditie van een Japanse kissaten, oftewel tearoom. Urusai is in de eerste plaats een culinaire ervaring. Arthur Cohen, hoofd van de Parijse restaurants Ojii en Onii-san, heeft samen met Ojii chef Yuji Mikuriya, alias ‘Taku’, en Onii-San chef Romain Littière een menu bedacht dat Balearische producten omtovert in smaakvolle Japanse gerechten.

Naast het nieuwe restaurant ligt een Japanse listening bar in het strandhuis. Het is een ontspannende plek om de zon onder te zien gaan, terwijl de tijd stilstaat. De mix van speciaal geselecteerde vinyls en cocktails met Japanse invloeden biedt een ervaring om niet snel te vergeten.

Elspeth Jenkins De artikels van >

Editor in Chief Elspeth studeerde in 2006 af aan het London College of Fashion, na stages bij Dazed & Confused en British Vogue belandde ze als freelance styliste en modejournaliste terug in België.

Tags: Balearen, Beachclub, Foodie, Ibiza, Japanse keuken, Party, Relaxen.