Zo verkrijg je de natuurlijke glow van Pamela Anderson
© Getty

Zo verkrijg je de natuurlijke glow van Pamela Anderson

Door Kim De Craene
Leestijd: 1 min

De meeste Hollywoodsterren hebben een glam-team van stylisten, visagisten en kappers om hen klaar te stomen voor een groot evenement. Dat geldt niet voor Pamela Anderson, die een nieuw, minimalistisch tijdperk is gestart.

/

Pamela Andersons opvallende verschijning en iconische status als een sekssymbool maakten haar een veelbesproken persoonlijkheid in de jaren 90. Maar de legendarische Pam-look – een warrige blonde knot, smokey cat eyes en pruilende roze lippen – behoort officieel tot het verleden.

Begin deze week maakte de 56-jarige Amerikaanse actrice, model en activiste haar opwachting op de Fashion Awards in Londen. En dat deed ze, net zoals tijdens de Parijse modeweek, met heel weinig make-up op haar gezicht maar met bakken zelfvertrouwen. Zelf omschrijft ze haar nieuwe look als bevrijdend, fun en rebels. Haar grootste schoonheidsgeheim? Niets doen. Want volgens Anderson draait alles om zelfacceptatie en is het nutteloos om voor altijd jong te willen blijven.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Pamela Anderson (@pamelaanderson)

 

Ook op modegebied ging Anderson voor een sobere aanpak: ze koos voor een witte pantalon, T-shirt en oversized blazer van Victoria Beckham, duurzame diamanten van het merk Pandora, en, als finishing touch, een felrode manicure.

/

5 tips voor een natuurlijke glow

De no make-up make-up is een techniek waarbij je minimale make-up gebruikt om er natuurlijk uit te zien. De focus ligt op het verbeteren van je kenmerken zonder dat het eruitziet alsof je veel make-up draagt. Het draait allemaal om eenvoud en het creëren van een verzorgde, maar moeiteloze uitstraling, met het gebruik van slechts een paar producten. Met deze handige tips laat je je natuurlijke glow meer tot zijn recht komen.

  1. Huidvoorbereiding: Begin met een schone en gehydrateerde huid door een goede gezichtsreiniging en moisturizer.
  2. BB-crème of getinte moisturizer: Gebruik een lichte BB-crème of getinte moisturizer om je huid egaal te maken zonder een zware dekking. Dit zorgt voor een natuurlijke uitstraling terwijl het je huid verzorgt en beschermt.
  3. Concealer: Breng concealer aan op plekken die extra dekking nodig hebben, zoals onder de ogen of op onvolkomenheden, maar alleen waar nodig. Dep zachtjes en blend goed in voor een naadloze afwerking.
  4. Mascara: Definieer en lift je wimpers met een enkele laag mascara. Dit opent je ogen en voegt een subtiele nadruk toe zonder overdreven te zijn.
  5. Nudekleurige lippenbalsem: Kies voor een getinte lippenbalsem of een nude tint om je lippen wat kleur en hydratatie te geven zonder een zwaar effect.

Lees ook: De beste lipsticks volgens de redactie van Marie Claire

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Pamela anderson.