Dit zijn de 5 betaalbaarste bestemmingen voor een skireis
© Unsplash

Dit zijn de 5 betaalbaarste bestemmingen voor een skireis

Door Lotte Gillis
Leestijd: 1 min

Steeds meer skigebieden worden voorzien van hun eerste sneeuwlaag en dat doet dromen van een wintervakantie. Toch kan de prijs van zo een vakantie al snel oplopen. Maar geen nood! In deze lijst vind je de betaalbaarste bestemmingen voor je volgende skireis. Spoiler: Frankrijk is de place to be deze winter.

/

1. Roubin les Buisses, Frankrijk

Hoewel je voor dit skigebied het minst betaalt hoeft hij zeker niet onder te doen voor andere gebieden. Roubin les Buisses bevindt zicht in de Franse Alpen. Je vindt er zowel pistes voor beginners als voor de absolute experts op hoogtes tussen 1420 en 1920 meter. De gemiddelde prijs per persoon per dag voor zowel skipas als accommodatie bedraagt hier maar 40 euro!

Lees ook: Dit zijn de 5 mooiste plekken om te overwinteren

/

2. Réallon, Frankrijk

Voor deze skibestemming betaal je al iets meer dan voor de vorige, maar je krijgt er dan ook meer voor terug. Zo heeft deze skipiste 1 skilift meer (8 in plaats van 7) en is de omgeving op zijn minst gezegd idyllisch. Het berglandschap is er omgeven door meren wat het uitzicht echt een toegevoegde waarde geeft. Ook hier vind je zowel pistes voor beginners als voor gevorderden. Gemiddeld betaal je hier 43 euro per dag voor skipas en accommodatie.

/

3. Lans en Vercors, Frankrijk

Dit skigebied biedt maar liefst 12 liften en 23 kilometer aan skipistes. Daarnaast ligt het op een ideale hoogte tussen 1400 en 1800 meter. Ook in dit gebied kan je terecht met of zonder ski-ervaring. Als je in het laagseizoen gaat, kan je hier flinke deals scoren want dan boek je al een overnachting vanaf 18 euro. Gemiddeld genomen komt de totale dagprijs hier op 43 euro.

Lees ook: Afterburn effect: zo verbrand je de meeste calorieën ná het sporten

/

4. Artouste Laruns, Frankrijk

Hoe verder we vorderen in dit lijstje, hoe duidelijker het wordt. Wie op zoek is naar een betaalbare skivakantie kan maar beter naar Frankrijk gaan. Want ook de nummer 4 in deze lijst bevindt zich in de Franse Alpen. Hier vind je een totaal van 27 kilometer aan skipistes en dat voor gemiddeld 44 euro per dag.

/

5. Seyne Le Grand Puy, Frankrijk

Ook afsluiten doen we in Frankrijk waar je gemiddeld 44 euro betaalt voor 22 kilometer aan skipistes. Hoewel deze skipiste minder lang is dan de vorige biedt hij ook 22 kilometer aan langlaufbanen voor wie toch geen held is op de stijle pistes.

De Eurostar brengt je in enkele uren naar het hart van de Franse Alpen. Zo sta je in mum van tijd op de piste! Wil je betaalbaar op skireis, maar ben je geen fan van Frankrijk? Dan zijn ook Vasilitsa in Griekeland en Kolašin in Montenegro goede opties voor gemiddeld 45 en 47 euro per dag.

Bron: www.holidu.nl/f/chalets-frankrijk#skiprijs-index

Lees ook: In topvorm op skivakantie dankzij deze 4 tips

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Ski, Vakantie, Winter.