Welke reisbestemming past het best bij jouw sterrenbeeld?
© Unsplash

Welke reisbestemming past het best bij jouw sterrenbeeld?

Door Margaux Glamocic
Leestijd: 4 min

Trek je best naar Canada, Spanje of Sicilië? It's written in the stars. Deze reisbestemming past het beste bij jouw sterrenbeeld.

/

Ram (21 maart tot 20 april)

Het eerste teken van de zodiak, de Ram, komt overeen met de eerste dag van de lente en staat synoniem voor vernieuwing. De gemiddelde Ram is vurig en dapper, en bovendien moedig genoeg om de wereld rond hen heen onder ogen te zien. Rammen zijn doorzetters en hebben behoefte om te ondernemen en hun energie kwijt te kunnen. Ze houden ervan om alleen te reizen en de 7 wereldwonderen te ontdekken.

Topbestemmingen voor de Ram

Op zoek naar nieuwe avonturen zou de Ram graag naar Egypte vliegen om de piramiden te bezoeken, naar Brazilië om het standbeeld van Christus de Verlosser te bewonderen, naar Australië, dat een veelheid aan landschappen in aanbieding heeft, of naar Japan om zich onder te dompelen in een nieuwe cultuur.

/

Stier (21 april tot 20 mei)

Stier is een aardeteken en symboliseert stabiliteit, soliditeit en loyaliteit. Verbonden met de natuur, wordt het beschreven als een vruchtbaar sterrenbeeld. Ze houden niet van verandering en proberen het comfort en de gewoonten waaraan zij gehecht zijn steeds te handhaven. Daarom geven ze de voorkeur aan bestemmingen aan het water waar natuur en beschaving perfect samengaan.

Waar ga je heen als je een Stier bent?

Zuid-Frankrijk, Corsica, Italië, Spanje of Cyprus zijn voor de Stier ideaal om op vakantie te gaan. Verandering van omgeving, gastronomie en comfort zijn alles wat zij zoeken.

/

Tweelingen (21 mei tot 21 juni)

Tweelingen nemen zichzelf over het algemeen niet al te serieus. Zij houden van lachen, babbelen en hun geest en intellect stimuleren. Tweelingen hebben geen schrik van verandering, ze reizen ook graag en doen niet liever dan nieuwe horizonten verkennen.

Welke bestemming voor Tweelingen?

Altijd op zoek naar nieuwe culturen en dingen om te leren, zouden Tweelingen graag naar de Verenigde Staten, Canada, India of Zambia trekken.

/

Kreeft (22 juni tot 22 juli)

Kreeften zijn discreet en gevoelig. Als een waterteken, vertegenwoordigen zij de oeroceaan. Zij gedijen goed in een gastvrije sfeer en in een omgeving waar ze zich veilig voelen. Aangezien zij van nature uit gehecht zijn aan de natuur, geven ze de voorkeur aan artistieke activiteiten in de open lucht.

Topbestemmingen voor Kreeften

Kreeften geven de voorkeur aan landen met berglandschappen en/of uitzicht op zee, zoals Schotland, Portugal, Mongolië of Vietnam.

Kalen Emsley via Unsplash

/

Leeuw (23 juli tot 23 augustus)

De Leeuw is een vurig sterrenbeeld en heeft een drang naar avontuur. Zeer gehecht aan de zon, hebben zij passie en warmte nodig. Zij zijn gezellig, houden van feesten en geven alles om hun dromen waar te maken zonder zich naar beneden te laten halen.

Favoriete bestemmingen van de Leeuw

De leeuw weet wat hij wil: zon, sfeer en lekker eten. Dus trekken ze naar Italië, Sicilië of Cuba, op zoek naar waanzin en nieuwe ervaringen.

/

Maagd (24 augustus tot 22 september)

Maagden zijn doorgaans bescheiden en realistisch. Ze kunnen niet tegen niets doen, en observeren en analyseren voortdurend de omgeving. Maagden houden ervan georganiseerd en precies te zijn, daarom verkiezen zij veiligheid en zo weinig mogelijk verrassingen.

Waar gaat de Maagd heen?

Maagden zijn op zoek naar een reisbestemming vol geschiedenis die hen in staat stelt plaatsen te ontdekken die rijk zijn aan cultuur. Zoals Polen, het voormalige Joegoslavië, Mexico of Cambodja.

/

Weegschaal (23 september tot 22 oktober)

De persoonlijkheid van Weegschalen wordt beïnvloed door het element lucht. Zij zijn gezellig en artistiek en houden er niet van alleen te zijn. Koningin van het compromis, staat de Weegschaal symbool voor evenwicht en vrede. Zij houden van harmonieuze en elegante landschappen en hebben een hekel aan vulgariteit, lelijkheid of of smerigheid. Maar hun gevoel voor empathie trekt hen over het algemeen naar de meest achtergestelden.

Welke bestemming voor de Weegschaal?

Weegschalen zoeken een evenwicht tussen stad en natuur, in een land waar kunst belangrijk is. Zij geven daarom de voorkeur aan bestemmingen als Oostenrijk, Griekenland, Turkije of Italië.

/

Schorpioen (23 oktober – 22 november)

Schorpioenen hebben een zeer assertief karakter dat moeilijk te doorgronden is. Ze zijn mysterieus en nieuwsgierig, en daarom worden zij aangetrokken door afgelegen en geheime plaatsen. Schorpioenen zijn hartstochtelijk, buitensporig, gefascineerd door overdaad en idealistisch. Zij houden ervan het verbodene te trotseren en geven de voorkeur aan plaatsen die een rijke geschiedenis kennen en die net als zijzelf moeilijk te ontcijferen zijn.

Waar zou de Schorpioen heen gaan?

Schorpioenen geven de voorkeur aan afgelegen en weinig bezochte plaatsen, zoals Zanzibar, Zuid-Afrika, Sri Lanka, Lapland of Koeweit.

Foto door Jacques Nel via Unsplash

/

Boogschutter (23 november – 21 december)

Boogschutters weten goed wat ze willen. Het zijn vechters, die altijd klaar staan om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Ze zijn voortdurend op zoek naar spirituele en intellectuele evolutie en zijn ongeduldig, wild, soms onrealistisch en een beetje ontembaar. Dit teken vertegenwoordigt het overzeese, waardoor ze aangetrokken zijn door verre reizen vol ontdekkingen en ontmoetingen.

De favoriete bestemmingen van de Boogschutter

Boogschutters zijn op zoek naar wilde bestemmingen waar ze genoeg prikkels krijgen. Dus zetten ze koers naar Ierland, Thailand, Australië of Zuid-Amerika.

/

Steenbok (22 december tot 20 januari)

Geleid door de aarde, is de gemiddelde Steenbok realistisch en materialistisch. Ze focussen zich op sociale prestatie en weten wat goed voor hen is. Ze moeten weten waar ze heengaan en met wie, aangezien ze houden van een strakke planning en organisatie. Steenbokken zijn harde werkers die houden van ontspannende vakanties op een afgelegen plek.

Waar gaat de Steenbok heen?

Om te ontspannen en tegelijk een ongewone bestemming te ontdekken, verkiezen Steenbokken landen als China, Namibië, Nepal of Tibet.

/

Waterman (21 januari tot 19 februari)

De Waterman is zeer onafhankelijk en heeft een grote drang naar avontuur. Ze zoeken steeds verandering en zijn altijd bereid om nieuwe bestemmingen te ontdekken en nieuwe mensen te ontmoeten. Ze houden van originaliteit en excentriciteit, en kunnen niet goed om met routine. De Waterman is ook een teken van intelligentie, met utopische verlangens om de wereld te hervormen.

Waar gaat Aquarius heen?

De Waterman zoekt een excentrieke en originele bestemming voor zijn vakantie. Om plezier te maken en nieuwe mensen te ontmoeten, gaan ze naar Rusland, Zweden, Denemarken, Marokko of Nieuw-Zeeland.

/

Vissen (20 februari tot 20 maart)

Vissen laten zich meevoeren door de stroom van het water. Het zijn dromers die gevoelig, idealistisch en romantisch zijn. Ze dromen van een zachtere, meer romantische en rustigere wereld. Vissen, die voortdurend behoefte hebben aan liefde, voelen zich van nature aangetrokken tot menselijk contact en zwelgen in zachtheid en hartstocht.

De favoriete bestemmingen van Vissen

Lieflijkheid en romantiek zijn twee kenmerken die van belang zijn voor Vissen op zoek naar een vakantiebestemming. Dus gaan ze naar Noorwegen, Portugal, Vietnam, Corsica of Italië.

Vond je dit interessant? Lees dan ook: Nieuw-Caledonië: aards paradijs zkt. toeristen, Kunst en design: verrassende adressen aan de Belgische kust en Dit wil je deze zomer zien, doen en beleven in Brussel.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.