Unieke pop-up Canvas combineert kunst en cocktails
© marieclaire fr

Unieke pop-up Canvas combineert kunst en cocktails

Door Eloïse Pirard  & Laura Dabekaussen
Leestijd: 1 min

Laat je smaakpapillen trillen in de nieuwe pop-up bar van Bombay Sapphire. In hartje Brussel kan je van 25 tot 27 oktober in een creatieve expo/lounge de samenwerking van Belgische kunstenaars en mixologen bewonderen. Wat staat er op de agenda? Innovatieve cocktails en gedurfde kunstwerken in een atypische sfeer. Uniek, dat is zeker.

Canvas is cocktail x kunst

Wanneer Bombay Sapphire kunstenaars en mixologen carte blanche geeft en samenbrengt rond een drankje, kan het niet anders dan ontaarden in een kunstzinnig mekka vol creativiteit en gin. #stircreativity

/

Pop-up Mayatempel

Via de inkomhal loop je binnen in het universum van kunstenaar Sam Scarpulla en mixoloog Noa Van Ongevalle. Deze laatste ken je van ‘The Pharmacy’ in Knokke. De twee Belgen bedachten samen een mystieke cocktail, die je kan drinken in een magisch interieur.

Scarpulla: “Zonder enige religieuze connotatie, stelde ik mij deze plek voor als een soort tempel. Eén waarin je je in vrede voelt met jezelf. Met elektrisch blauwe en symmetrische fresco’s met primitieve motieven waan je jezelf in een echte straatversiering.”

marieclaire_Samscurpulla

Marie Claire

De cocktail heeft een doorzichtige en laboratoriumachtige look en is ontwikkeld met een roterende evaporator. Hoogtechnisch en apothekerwaardig.

/

Humoristisch en dynamisch

Gekke kleuren en vreemde, dynamische vormen, die vaag op dieren lijken. De gekleurde ruimte op het eerste verdiep komt regelrecht uit de verbeelding van een kind. Nee, het is niet het effect van de alcohol (hoewel), welkom in het universum van kunstenaarscollectief Hell’O en Yen Pham. Achter Hell’O zitten vrienden Antoine Detaille en Jérôme Meynen, 2 kunstenaars die al meer dan tien jaar aan projecten samenwerken. Ze maken kunst in een eigen, unieke en humoristische stijl.  Hun inspiratie voor Canvas komt door de cocktail van mixoloog Yen, ook restaurateur en dé mixoloog aan het hoofd van YI Chan. Hij creëerde een fruitige en sappige jenever met Aziatische smaken.

marieclaire_hello_canvas

Marie Claire

Hell’O: “We weten dat Yen voornamelijk werkt aan de balans van aroma’s, net zoals wij werken met de balans tussen vormen en kleuren. We zijn begonnen aan een fresco, waarbij elk element op zijn plaats is. Het is net een mikado, als je één regel verwijdert, stort alles ineen.”

Wil je deze pop-up graag even verkennen? Dat kan!

Locatie: Canvas door Bombay Sapphire

Schema : 25 tot 27 oktober

Waar : Antoine Dansaertstraat 64, 1000 Brussel

Lees ook:

Opleiding creatie en mode in Brussel hipper dan ooit

Dit zijn de drie winterjassentrends van komend seizoen

Top 8 budget websites om je interieur te transformeren

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Bombay Sapphire, Brussel, Canvas, Drinken, Expo, Kunst, Pop-up.