Crush of the day: O My Bag brengt duurzame nano-tas op de markt
© Oh My Bag

Crush of the day: O My Bag brengt duurzame nano-tas op de markt

Door Lieselot Luykx
Leestijd: 2 min

Klein, kleiner, kleinst... én misschien ook wel de it-bag voor deze lente? Het duurzaam label 'O My Bag' weet ons te verrassen met drie nieuwe ontwerpen én jawel we love it!

Het Nederlands handtassenmerk ‘O My Bag‘ staat gekend om  tijdloze en duurzame ontwerpen. Elk seizoen breiden zij dit aanbod uit, zij het met compleet nieuwe modellen, of met nieuwe stoffen, kleuren en/of afwerkingen. Op deze manier van werken blijven ze trouw aan hun klanten en kunnen ze inspelen op de allernieuwste trends.

/

O My Bag

In 2010 reisde Paulien Wesselink – oprichtster van het label – met een aantal vragen in gedachten naar India om leerfabrikanten te bezoeken. Leer is één van de grootste exportproducten van India, dus ontmoette ze tientallen verschillende producenten. Paulien wilde een sociale onderneming opzetten die niet alleen winstgevend zou worden, maar ook zou teruggeven door zaken op een eerlijke, duurzame manier te benaderen. Dit zou niet zomaar een tas worden … Een verantwoorde aanpak is de grote sleutel van haar aanpak. 

Dutch female founder challenges the leather industry with her growing brand – Forbes Magazine

De items van het label zijn gemaakt van een uniek soort eco-leer, een O My Bag is een stuk dat je kan dragen zonder schuldgevoel. Het is een tas die mensen de kans geeft om een ​​beter leven voor zichzelf op te bouwen.

 

Bovendien kiest het label ervoor om samen te werken met zorgvuldig geselecteerde producenten in India en draagt het zo bij aan mondiale problemen zoals armoedebestrijding én stimuleren ze empowerment van vrouwen. Een verhaal waarin we 100% in geloven.

/

It-bags voor de lente

  • Cassie’s Cardcase: een minimalistisch kaarthouder die voor organisatie in je dagelijkse leven zorgt. Dankzij haar twee-flap ontwerp en een verborgen magnetische sluiting zorgt het ervoor dat je je kaarten veilig kan opbergen. Cassie (€ 29) is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren en heeft ruimte voor acht kaarten.

  • Gina: de perfecte balans tussen gemak en elegantie vind je in deze tas. Gina is groot genoeg voor een tablet, boek, haarborstel, … en is dankzij haar tijdloze ontwerp geschikt voor elke gelegenheid. De riem is verstelbaar met een eenvoudig knopsysteem: je kiest de ideale lengte en stopt de rest van de riem hier netjes onder weg. Je kan het op twee manieren dragen, zowel over je schouder als cross body. Gina (€ 199) is beschikbaar in twee verschillende kleuren.
  • Nano Bag: de Nano-tas is een van de meest compacte tassen uit het aanbod van O My Bag. In deze tas draait alles rond de essentie: er is voldoende ruimte voor een mobiele telefoon, een portfeuille, lippenbalsem en sleutels. De Nano Bag (€ 139) is beschikbaar is drie verschillende kleuren.

Geen accessoire kan een outfit zo finetunen dan een handtas!

Vond je dit een interessant artikel? Lees dan ook – Crush of the day: NOUS, ethisch, kleurrijk en Belgisch

 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Duurzaamheid, Nano-tas, Oh My Bag.