Nationaal Terrasse National: Leffe brengt Walen en Vlamingen samen aan de taalgrens
© Pers

Nationaal Terrasse National: Leffe brengt Walen en Vlamingen samen aan de taalgrens

Door Lieselot Luykx
Leestijd: 1 min

Hoe groot zijn de verschillen tussen Vlamingen en Walen? Dag en nacht, of net helemaal niet? Het Belgische abdijbier Leffe wil dit graag samen met jou uitzoeken. Laten we afzakken naar 'Nationaal Terrasse Nationale'.

Leffe nodigt, net voor de start van het nieuwe politiek jaar, 1000 Vlamingen en 1000 Walen uit voor een debat op het langste terras van België ooit, opgezet langs de 400km lange taalgrens. Whut?!

Al vanaf dag één na de verkiezingen sprong Leffe meteen in actie om de kloof tussen de twee taalgebieden niet ‘nog groter’ te maken: een tweetalige Facebookpagina werd gecreëerd om een positief en ondersteunend signaal over te brengen aan politici die op dat moment moesten onderhandelen over een volgende federale regering (én nog steeds doen).

“Er wordt in de politiek veel over dé Nederlandstaligen en dé Franstaligen gesproken maar echte dialoog wordt zelden georganiseerd. Terwijl het sowieso de enige manier is om tot oplossingen te komen. Aan de hand van 10 vragen die ik heb opgesteld gaan we kijken hoeveel tafels tot compromissen kunnen komen en hoe snel.” – Dave Sinardet, Politicoloog VUB

Het collectief Nationaal Debat National wil Belgen samenbrengen en heeft als doel het debat te stimuleren. Het collectief deed eerder al een paar stunts om het debat rond de regeringsvorming aan te sporen, zoals het sturen van bakken bier naar een aantal politici en de koning ter aanmoediging. Nuja, wat verbindt de Belg beter dan een debat met een lekkere frisse pint?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

No plans for tonight ? Invite your friends and enjoy a Leffe! #leffe

Een bericht gedeeld door Leffe Belgium (@leffe_belgium) op

Kom je ook mee debatteren op 1 van de 1000 terrassen? Ook benieuwd of een ‘gewone’ Belg eerder tot een compromis komt dan politici? Zak dan zeker af naar het mooie gebied aan de taalgrens!

Praktisch:

Nationaal Terrasse Nationale loopt van maandag 26 tot en met vrijdag 30 augustus op de Taalgrens. Inschrijven kan via de Facebookpagina.

Vond je dit een interessant artikel? Lees dan ook: dit zijn de meest unieke vakanties voor elke wijnliefhebber

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Belg, Bier, Debat, Leffe, Nationaal Terrasse National, Vlamingen, Walen.