Dit zijn de meest unieke vakanties voor elke wijnliefhebber
© Glenaki travel

Dit zijn de meest unieke vakanties voor elke wijnliefhebber

Leestijd: 2 min

Een lekker glaasje wijn smaakt altijd nog beter tijdens een vakantie in het buitenland. De echte wijnliefhebber gaat op reis nog een stapje verder en bezoekt wijndomeinen om nieuwe wijnen te ontdekken. Deze zes unieke bestemmingen bezorgen elke wijnliefhebber gegarandeerd een echte droomreis.

École de vins in Avignon

In de nieuwe École de vins in Avignon ontdek je alles over de wereldbefaamde vins d’appellations van de Rhône. De wijnschool bevindt zich in het Carré du Palais in het hart van de UNESCO-stad. Het motto van de school? Degusteren moet je leren. Je kan er workshops volgen, zowel voor beginners als gevorderden. De school doet voor haar expertise beroep op de Université du Vin Suze la Rousse, een universiteit gespecialiseerd in wijnberoepen.

/

Vulkanisch wijnzout in La Palma

La Palma heeft een rijke wijntraditie die al teruggaat tot de Vlaamse Conquistadores uit de 16e eeuw. Toch wordt er nog steeds sterk ingespeeld op creativiteit en vernieuwing. In het zuiden van het eiland vind je een unieke combinatie terug. De druiven van Los Llanos worden er vermengd met vulkanisch zout voor een bijzondere culinaire ervaring. Het wijnzout past perfect bij patés, kaas of chocolade.

/

Proef de Jasnière

De Jasnière is een van de zeldzaamste Franse wijnen. De wijngaarden zijn zo’n 127 ha groot en liggen in de Vallée du Loir. De wijn heeft een unieke smaak dankzij het microklimaat en de ligging van de wijngaarden, maar ook door de kleigrond en druivensoort. De Jasnière werd al meermaals verkozen tot een van de beste droge witte wijnen van Frankrijk. Een glas van de wijn smaakt nog beter tijdens een gezellige fietstocht door de vallei.

/

Malta, de nieuwe trendy wijnregio

Het Europese eiland Malta is de nieuwste trendy regio voor elke wijnliefhebber. Zelfs de meest avontuurlijke wijndrinkers hebben vast nog geen Maltese wijn geproefd. Het land is een echte up and coming speler op het vlak van wijnbouw. Met slechts 2000 ha wijngaarden is er zeer weinig export, waardoor je naar het eiland zelf moet reizen om de unieke smaken te proeven.

/

Ontdek waterwijn uit het Alqueva meer

Wijnboer Duarte Leal da Costa combineerde zijn passie voor wijn en het maritieme. Na jarenlang experimenteren creëerde hij zijn bijzondere waterwijn, die de naam Conde d’Ervideira kreeg. De wijn rijpt zes tot acht maanden lang op de bodem van het grootste stuwmeer van Europa, het Alqueva meer. Bovendien wordt de witte wijn gemaakt van blauwe druiven!

/

De oudste wijngaard ter wereld

In Maribor in Slovenië vind je de oudste wijngaard ter wereld. In de wijngaard vind je niet alleen de oudste wijnstok, maar ook een 2,5 km lang tunnelnetwerk van wijnkelders. Elk jaar organiseren ze er ‘The Old Vine festival van oktober tot november, een culinair eerbetoon aan de oudste wijnstok ter wereld. Na het oogsten van de wijnstok barst het feest los met muziek, dans en lekker eten.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Wijn, Wijnvakantie.