Op naar een kringloopeconomie
De Zweedse gigant maakte deze beslissing op basis van de resultaten van een enquête bij hun klanten over de kringloopeconomie. Het bedrijf streeft ernaar om tegen 2030 een circulair bedrijf te worden met een positieve impact op het milieu. In 2018 werden reeds 8,7 miljoenen producten van het bedrijf hersteld en opnieuw verkocht. Daarnaast zijn ook miljoenen bestellingen voor reserveonderdelen verwerkt om producten te herstellen en zo ook de levensduur van hun meubelen te verlengen.
Lees ook: Duurzame mode: De Kringwinkel opent gloednieuwe kledingwinkel bij Meir
Leasing, een duurzame oplossing?
Jesper Brodin, directeur van de Ingka group, verklaart de keuze voor leasing: “Experimenteren met de mogelijkheid tot leasen is een van de manieren om onze producten betaalbaarder, toegankelijker en duurzamer aan te bieden aan onze klanten. Klimaatverandering en de consumptiemaatschappij zijn bij de grootste uitdagingen van onze samenleving. Dit initiatief is het bewijs dat wij hard werken om onze visie na te streven en het leven van een groot aantal mensen te verbeteren.”
Lees ook: Yuka: de app die voedsel scant, eindelijk beschikbaar in België
De volgende stappen van Ikea
Ikea wil ervoor zorgen dat alle producten tegen 2030 gemaakt worden van hernieuwbare en recyclebare materialen. Ze worden ontworpen volgens het principe van de kringloopeconomie om hergebruikt, gerepareerd en gerecycleerd te worden. Bovendien zal het bedrijf tegen 2020 alle plastic producten voor eenmalig gebruik uit alle winkels en restaurants bannen.
Meer lezen? Modeketen Monki kiest deze herfst voor 100% duurzaam katoen, Ecoreizen: 5 reizen die onze planeet niet te veel belasten.