Dit is wat succesvolle Deense instagrammers gemeen hebben
© IMaxTree

Dit is wat succesvolle Deense instagrammers gemeen hebben

Door Lien Van Dyck
Leestijd: 2 min

Ah, die gekke Denen! We volgen hen steeds vaker op Instagram en laten ons maar al te graag inspireren door hun prachtige kiekjes. Maar wat hebben ze naast een groot aantal volgers nog met elkaar gemeen? Wij zochten het voor jou uit!

Denemarken is het land van smørrebrød, de kleine zeemeermin en hygge. Denen behoren tot de gelukkigste mensen ter wereld en zijn een krak in het uitoefenen van de minimalistische lifestyle. Dat vind je terug in hun kleding, interieur, voeding, maar ook in hun persoonlijkheid. Tips & tricks delen ze dan ook met gedrevenheid via hun Instagram accounts.

Lees ook: De Deense School: 4 Deense labels die een plekje waard zijn in je kast

/

Gevoel voor mode

Met hun effortles, kleurrijke en nonchalante outfits, doen ze geen van allen onder voor hun Zweedse buren. Copenhagen Fashion Week wordt een steeds belangrijkere speler op het gebied van mode en de zogenaamde ‘Scandi style’ neemt de modewereld langzaam maar zeker over. Hun truc? Kwalitatieve basics combineren met een accessoire in een opvallende kleur.

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Anna Cornelia 🍒 (@annasarlvit) op

/

Obsessie voor interieur

Naast een goed gevoel voor mode, zijn de Denen gek op alles wat met interieur en coziness heeft te maken. Niets zo fijn als een gezellig stekje, waar je na een lange en vermoeiende werkdag terecht kan. Ze hebben hier zelfs een eigen woord voor: ‘hyggekrogs’. Het doel is het creëren van een plek waar je graag bent.

Als je iets van de Deense stijl kent, dan weet je dat felle kleuren, uitbundige prints en een rommelige look er geen deel van uitmaken. Scandinavische designs worden beïnvloed door de natuur met strakke lijnen en neutrale tinten. Het creëren van veel licht hoort hier zeker en vast ook bij.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door LyKke🖖🏼🤘🏼✌🏼 (@viktoria_lykke) op

/

Ze weten van aanpakken

Een gemiddelde werkweek is er 33 uur lang, maar toch mag Denemarken zich tot de productiefste landen van Europa rekenen. Daarnaast is het een van de beste landen om een onderneming te beginnen. Zo richtte Rebecca Vera Stahnke het vintage walhalla ‘Veras Vintage’ op. Rebecca creëerde een eigen circulair ecosysteem dat mode en duurzaamheid combineert. Zo wil ze kledingverspilling tegengaan.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door VERAS VINTAGE UNIVERSE (@verasvintagedk) op

/

De ‘hygge’ levensstijl

Hygge (klinkt als ‘hue-ge’) is hier de favoriete levensstijl. Het vormt onmiskenbaar een belangrijk onderdeel in de Deense cultuur. De essentie van hygge is het creëren van een warme sfeer en genieten van de goede dingen in het leven met fijne mensen om je heen. Opgelet! Hygge is geen Ikea-bouwpakket dat je zomaar kan bestellen en installeren. Het is een proces waar je elke dag aan moet werken.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door CECILIE HVITFELDT HØJSGAARD (@ceciliehoejsgaard) op

/

Zelfliefde

Jezelf af en toe eens verwennen met een nieuw jurkje of gezichtsmasker? Yes they can! Goed voor jezelf zorgen op een liefdevolle manier heeft zowel op korte als op lange termijn alleen maar positieve voordelen. Want zeg nu zelf. Als je constant gestrest bent, kan je dan nog genieten van een etentje met vrienden of dat feestje van die ene collega?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ANNA ASTRUP (@annaastrup) op

Vond je dit artikel interessant? Lees dan ook: 5 Deense juwelenmerken voor wie van minimal houdt, 3x kleurrijke bestemmingen voor een goed humeur, Dit zijn de 11 mooiste surfspots in Europa 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Denemarken, Hygge, Influencers, Instagram, Interieur, Mode, Scandi Style.