Yuka: de app die voedsel scant, eindelijk beschikbaar in België
© Yuk.io

Yuka: de app die voedsel scant, eindelijk beschikbaar in België

Door Elise Van de Meulebroucke  & Monica Mirkos
Leestijd: 1 min

Met één druk op de knop weet je of een product (van voeding tot cosmetica) gezond en "clean" is of niet. Hier is alles wat je moet weten over Yuka, een pareltje van een applicatie.

Weet wat je eet

Hoewel de naam sterk doet vermoeden dat het om een Pokémon gaat, is Yuka wel degelijk een applicatie. Eentje die de streepjescode van voedsel en cosmetica scant, ontcijfert en de nutritionele info naar mensentaal vertaalt. Simpelweg in een kleurenscore, van rood tot groen. Bij rood verwijst de applicatie je automatisch door naar vergelijkbare, maar gezondere alternatieven.

yuka

Yuka

Lees ook: Acht handige apps voor een gezonde levensstijl

/

Totale transparantie

Yuka wordt niet gesubsidieerd door een merk, wat betekent dat de diagnoses volledig transparant zijn en niet worden beïnvloed door een voedingsconcern. Bovendien is er geen reclame aanwezig op de applicatie. Er is echter een premium-versie beschikbaar met toegang tot meer functies. Op de website kan je ook een voedingsprogramma terugvinden.

Lees ook: De 5 leukste apps om thuis te sporten. 

/

Immens succes in Frankrijk

Yuka werd gelanceerd in januari 2017 en was vorig jaar de zesde beste Franse app. De applicatie kan je nu downloaden in België, in het Frans en in het Engels, en herkent ruim 80% van de hier verkochte producten.De app constant geactualiseerd en waar nodig gecorrigeerd en gebruikers kunnen, in geval van niet-productherkenning, een fiche met een foto en aanvullende informatie maken. Op dit moment heeft de applicatie een verzameling van maar liefst 2 miljoen producten die dagelijks worden gescand. De volgende doellanden zijn Zwitserland, Luxemburg, het Verenigd Koninkrijk en Spanje.

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.

Tags: Applicatie, Gezondheid, Healthy, Voeding, Yuka.