Kerstmis in Gent: 5 x gezelligste adressen
© Unsplash

Kerstmis in Gent: 5 x gezelligste adressen

Door Lieselot Luykx
Leestijd: 2 min

De gezelligste periode van het jaar is aangebroken, Kerstmis! Tijdens de donkerste en koudste dagen van het jaar worden straten, pleinen en monumenten versiert met kerstverlichting. Ook kan je op verwarmde terrassen genieten van een heerlijke glühwein.  Heb je tijdens de kerstperiode een citytrip gepland naar Gent? Breng dan zeker een bezoekje bij één van de volgende adressen!

/

Gentse Winterfeesten

Het jaareinde zit meestal propvol met feestjes, familiebezoekjes en etentjes. De Gentse Winterfeesten nodigt iedereen opnieuw uit voor een nieuwe editie van een vier weken durende betoverende kerstmarkt. Ook dit jaar kan je genieten van een uitgebreid programma boordevol attracties en animatie voor jong én oud. In Gent ben je aan het juiste adres om een onvergetelijke dag te beleven.

Met meer dan 150 chalets en deelnemers kunnen we wel spreken van een grootse kerstmarkt. Hier kan je genieten van verschillende lekkernijen, kan je last-minute nog cadeautjes kopen én genieten van tal van randanimatie. Slinger je een weg langs de Sint-Baafskathedraal, over de Botermarkt, het Gouden Leeuwplein, Klein Turkije tot het einde van de Korenmarkt.

Datum: 06/12/2019 t.e.m. 05/01/2020

/

Husky Bar

Al ooit een bezoekje gebracht in Gent? Dan is het prachtige glazen paviljoen langs de Sint-Niklaaskerk je wellicht al opgevallen. Tijdens de winterfeesten wordt het paviljoen omgetoverd tot een gezellige ontmoetingsplaats, waar je kan genieten van glühweins, warme chocomelks, jenevertjes, … In no-time vertoef je in een leuke après-ski sfeer. ‘Gent’s finest dj’s’ zorgen dagelijks voor herkenbare, good vibes muziek. Seventies, eighties & nineties. Soul, funk & disco. Kom je heupen bij Husky loszwieren met een lekker drankje!

Datum: 06/12/2019 t.e.m. 05/01/2020

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Husky Dresscode ❤️

Een bericht gedeeld door Husky Bar (@huskybargent) op

/
Winterwonderkasteel

Het Gravensteen verandert tijdens de Winterfeesten opnieuw in een Winterwonderkasteel, gevuld met wonderbaarlijke feesttafels en fabelachtige versieringen, dit jaar in een Bourgondische sfeer.

Het Huis van Bourgondië wenst spektakel! De entourage van hertog Filips de Goede tovert het huiveringwekkende gerechtshof in Gent om tot een fabelachtig decor voor het kerstfeest. Het Gravensteen herbergt voor de gelegenheid de hertogelijke troon, verbluffende feesttafels, triomfbogen en versieringen die bol staan van symboliek. Bereid je voor op een onweerstaanbaar theater van de geschiedenis. Een leuk familie-uitje voor het hele gezin!

Het gravensteen opent een pop-up winterbar in de middeleeuwse stallingen, ook de moeite waard om eens iets niet dagelijks te doen.

Datum:

  • vrijdag 13 december: open van 19 tot 22 uur
  • zaterdag 14 december: open van 10 tot 22 uur
  • van zondag 15/12 t.e.m. donderdag 19/12: open van 10 uur tot 18 uur
  • vanaf vrijdag 20/12 t.e.m. zondag 5 januari 2020: open van 10 uur tot 22 uur

Gesloten op 24, 25 en 31/12/2019 en 1/1/2020 

/
Terug naar de jaren ’20: Veerleplein

Reis terug in de tijd op het Veerleplein … Maak een ritje op de carousel en geniet van een warm drankje in een vintage tent. Warm je ’s avonds op én zing mee met een kerstkoor of placeer een dansje op één van de après ski parties. ‘All i want for christmas, is yoouuu’.

Datum: 06/12/2019 t.e.m. 05/01/2020

/

Idyllische ijsbaan onder de imposante stadshal

Onder de imposante stadshal op het Emiel Braunplein bouwt Stad Gent opnieuw een openluchtijspiste van meer dan 600 vierkante meter. Het grootste deel ervan spreidt zich uit onder de stadshal zelf, wat betekent dat je dus altijd droog kan schaatsen. Op 6 december zal er een verrassingsact de ijspiste openen (18u30)!

Datum: 06/12/2019 t.e.m. 05/01/2020

Vond je dit een interessant artikel? Lees dan ook – Kerst: 15 decoratieve geschenkideeën voor kids

 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Citytrip, Eindejaarsfeesten, Gent, Hotspots, Kerstmis.