Brusselse kunstfestival Different Strokes staat in het teken van vrouwelijke artiesten
© MC

Brusselse kunstfestival Different Strokes staat in het teken van vrouwelijke artiesten

Door Enya Torrez
Leestijd: 1 min
Vanaf 29 april kan je in Brussel terecht voor een gloednieuw kunstfestival: 'Different Strokes'. Het festival zet vrouwelijke artiesten in de kijker. Tientallen artiesten werden gevraagd samen kunst te creëren in een tijd van afstand en isolement. Het eindresultaat is gratis te bewonderen in onze hoofdstad.

Alexia Struye richtte vorig jaar de Female Artist Club op, een club die vrouwelijke artiesten van over de hele wereld verenigt. Vrouwelijke artiesten worden al eeuwen lang minder geëerd dan hun mannelijke collega’s. Een verontrustend gegeven dat Struye wil helpen veranderen. Een van de initiatieven van FAC is een aankomend kunstfestival in Brussel, dit jaar opgebouwd rond het thema ‘Different Strokes’.
Vanaf 29 april tot en met zondag 2 mei organiseert de Female Artist Club het Different Strokes Arts Festival in Brussel. Het festival biedt een podium aan 33 artiesten uit 8 verschillende landen. Different Strokes is het resultaat van een open call. Het gaat over een project dat (vrouwelijke) kunstenaars uit verschillende disciplines opriep om samen een kunstwerk te creëren. Best een grote uitdaging in een tijd waarin afstand en isolement meer dan ooit de hoofdrol spelen. Maar zelfs dat kreeg deze kunstenaars niet klein. Via kunst wisten ze een voor een in verband te staan met elkaar.
/

Praktische informatie

Op het programma van het festival staat een expositie van kunstwerken, maar ook dansvoorstellingen en workshop voor kinderen. De artiesten zullen ook (coronaproof) interactie hebben met het publiek.
 
De tentoonstelling is zowel fysiek als digitaal te bezoeken vanaf 29 april 2021 tot en met 2 mei 2021 in LaVallée. De plaatsen zijn echter beperkt wegens de COVID-19 maatregelingen. Meer informatie en (gratis) tickets op www.femaleartistsclub.art.

Tags: Brussel, Expo, Kunst festival.