Hier vind je betaalbare kunst voor in huis
© Hannelore Veelaert

Hier vind je betaalbare kunst voor in huis

Door Lisa Aelvoet
Leestijd: 1 min

Nu we collectief meer tijd binnenshuis doorbrengen, zijn we volop aan het herinrichten geslagen. Kunst kan je interieur nieuw leven in blazen en daar hoeft niet altijd een torenhoog prijskaartje aan vast te hangen. Wij gingen op zoek naar betaalbare kunst.

/

Uitleenkunst

Uit een onderzoek bij duizend Belgen blijkt dat maar liefst 70% een inspirerend interieur als essentieel voor het mentaal welzijn beschouwt. Twee op de drie zeggen bovendien dat aanpassingen aan hun interieur helpen om de dagelijkse sleur te doorbreken. Uitleenkunst kan helpen je interieur meerdere keren per jaar te transformeren.

Kunst in Huis ontleent en verkoopt hedendaagse kunstwerken van Belgische kunstenaars. Uitleenkunst staat niet alleen mooi in je stulpje maar je steunt er ook de Belgische kunstscene mee. Bovendien kan je nu ook iemand kunst cadeau doen. Kunst in Huis start immers met een geschenkbon waarmee de gelukkige ontvanger 6 of 12 maanden lang kunstwerken kan huren. Meer informatie vind je op  www.kunstprik.be.

/

Affordable Art Fair

Een keer per jaar vindt in Brussel de Affordable Art Fair plaats, in normale tijden hét walhalla van de betaalbare kunst. Omdat deze dit jaar opnieuw niet kan doorgaan stelt de organisatie een digitaal alternatief voor. The Affordable Online Art Fair vindt plaats van 9 april tot 3 mei je kan er al kunst kopen vanaf 75 euro.

/

The Wunderwall

Tijdens corona lanceerden de Antwerpse gallerijen PLUS-ONE Gallery en Gallery Sofie Van De Velde de website thewunderwall.com. Daarop verkopen ze werk van beginnende kunstenaars voor 500 euro tot 1.500 euro. Het aanbod verandert voortdurend. Ondertussen is er al werk van 32 nationale en internationale kunstenaars te koop via het platform.

/

Kunst Aan Zet

Kunst en design van Belgische kunstenaars geselecteerd door ruim 40 topgaleries in Vlaanderen en Brussel, dat is de slagzin van organisatie Kunst Aan Zet. Bij hen leen je geen kunst uit om die daarna terug te geven, maar ga je een zogenaamde kunstlening aan. Alle werken kunnen immers gespreid betaald worden dankzij de renteloze kunstlening van € 500 tot € 7.000. Hier vind je eerder werken van de al wat meer gevestigde waarden. De prijzen liggen dan ook een stukje hoger.

 

Lees meer: IKEA maakt kunst voor iedereen toegankelijk met de ‘Art Event 2021’-collectie, Kleur in je interieur: zo kies je de juiste tint, Hedendaagse architectuur: parels van eigen bodem.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Belgische kunstenaars, Hedendaagse kunst, Interieur.