Binnenkijken in het extravagante huis van modefotograaf Armin Morbach in Hamburg
© WESTWING.NL

Binnenkijken in het extravagante huis van modefotograaf Armin Morbach in Hamburg

Door Enya Torrez
Leestijd: 1 min

Modefotograaf, Armin Morbach woont sinds 2014 in een ruim eclectisch huis in Hamburg-Hausbruch. Samen met zijn man Moritz en drie honden geniet hij, als echte countryboy, van de ontspannen sfeer van zijn wijk en de directe toegang tot het groen. Wij namen een kijkje in dit zen-oord in het groen.

/

“Zoals het er in mijn huis uitziet, ziet het er in mijn hoofd ook uit”

Armin Morbach is een gevierd modefotograaf, uitgever en Editor-In-Chief van het magazine TUSH. Daarbij wordt zijn werk regelmatig in binnen- en buitenland geëxposeerd en werkte hij eerder al samen met grote namen zoals Patrick Demarchelier. Met zo’n succesvolle carrière heeft Morbach nood aan een plek om tot rust te komen, iets wat hij vond in zijn jaren ’60 droomhuis. Gebouwd door de Hamburgse architect Langer, die bekend stond om zijn gewaagde bouwstijl, werd Armin meteen verliefd op de grote raampartijen en asymmetrische lijnen.

Armin Morbach

WESTWING.NL

Buiten is binnen, binnen is buiten

“Mijn huis heeft de charme van een Waldorf-school. Trappen gaan omhoog en omlaag, de muren zijn asymmetrisch, de plafonds scheef… alles is eclectisch. Bovendien hebben we enorme ramen. Een bouwstijl die je vooral in Californië veel ziet”, aldus Armin Morbach. Het retro-chique gebouw was voor de verbouwing verdeeld in meerdere kleine kamers, maar schreeuwt nu ruimte en licht uit. Dankzij de grote ramen lijkt het wel alsof je zweeft tussen de hoge bomen die het huis omringen.

Armin Morbach

WESTWING.NL

Het feit dat je vanuit elke ruimte een groen uitzicht hebt, maakt deze plek tot een soort zen-oase voor de redacteur van TUSH Magazine. Hoewel Armin hier ook shoots houdt, is zijn huis vooral bedoeld als een oase van rust, waar hij na het wakker worden kan mediteren met uitzicht op de tuin en met zingende vogels op de achtergrond. Terwijl zijn man Moritz van tuinieren houdt, knutselt Armin liever aan het interieur. “Ik ben nog niet vaak zó veel thuis geweest als het afgelopen jaar. Ik ben me er door de huidige situatie veel bewuster van geworden, hoe belangrijk en waardevol een thuis als ultieme oase van rust is. Dat je je ergens thuis voelt; dat je echt ‘thuis’ kunt komen.”

Tip van de redactie: Wil jij een interieur net zoals deze? Op www.westwing.nl vind je exact dezelfde items als die van Armin Morbach.

Lees meer Marie Claire op: Binnenkijker: smalste huis in Londen staat te koop voor 1,1 miljoen euro, Hier vind je betaalbare kunst voor in huis en Hoe gaat een Oscar-genomineerde kostuumontwerpster te werk? Je ontdekt het hier.