Michael Kors viert 40ste verjaardag met spectaculair defilé op Broadway
© Michael Kors

Michael Kors viert 40ste verjaardag met spectaculair defilé op Broadway

Leestijd: 1 min

Michael Kors presenteerde dinsdag zijn collectie voor de herfst/winter van 2021. De show vierde het 40-jarig bestaan van zijn gelijknamige label en liet het theaterdistrict van New York herleven met een glamoureus spektakel. 

/

“Voor mijn 40e jubileumcollectie liet ik me inspireren door het plezier van je optutten en een avondje uit gaan”, zegt Michael Kors in het persbericht. Sinds 1981 presenteert de New Yorkse ontwerper zijn definitie van mode aan de hand van glamoureuze en weelderige collecties, die bol staan van het optimisme waar hij om bekend staat. Na veertig jaar modeshows is zijn visie nog geen haar veranderd, zelfs nu niet in coronatijden.

Lees ook: 20 accessoires die een stylebooster zijn voor je lente-outfits.

Vorig jaar besloot Michael Kors niet langer de traditionele modekalender te volgen en zijn collecties te presenteren wanneer hij er zin in heeft. Ook nu besloot hij zijn nieuwe herfst- en wintercollectie 2021 pas te presenteren op de 40ste verjaardag van zijn label, weken na de andere shows.

Michael Kors FW21/22

Afgelopen dinsdag vond zijn jubileumshow plaats in het Theater District van New York, een wijk die Covid-19 deed leeglopen. In het hart van Broadway (Manhattan) bracht Michael Kors een eerbetoon aan het theater, zijn tweede liefde na mode, en aan de stad New York die hem altijd inspireerde.

Lees ook: Gucci x Balenciaga: nu al de collab van het jaar?

De boodschap van deze collectie is duidelijk: ondanks de gezondheidscrisis overheersen gevoelens van hoop. Van zodra het kan, zullen we het leven terug vieren. Nog meer misschien dan hiervoor. De talloze bekende gezichten op de catwalk, van Bella Hadid en Naomi Campbell tot Helena Christensen, zagen er stuk voor stuk uit als filmsterren of Amerikaanse diva’s.

Ze droegen bontjassen, rokken met hoge split, lange avondjurken en theatrale outfits volledig in zebra- en luipaardprint. De van top-tot-teen scharlakenrode look die Bella Hadid droeg is een knipoog naar een van de silhouetten die de ontwerper 30 jaar eerder in een van zijn collecties presenteerde. De glinsterende jumpsuits en lange paillettenjurken verlichtten de straten van de Big Apple. Michael Kors op zijn best.

Benieuwd? Bekijk hieronder onze favoriete looks:

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Fw21/22, Michael Kors, New york fashion week.