Ikea maakt kunst voor iedereen toegankelijk met de ‘Art Event 2021’-collectie
© IKEA

Ikea maakt kunst voor iedereen toegankelijk met de ‘Art Event 2021’-collectie

Door Lisa Aelvoet
Leestijd: 1 min

Kunstobjecten met een praktische functie: het beste van twee werelden? Ikea werkte samen met vijf hedendaagse artiesten die elk met hun eigen artistieke achtergrond twee woonobjecten creëerden. Het resultaat: de 'IKEA Art Event'-collectie. 

De collectie bestaat uit de decoratieve wandlampen van de Nederlandse ontwerpster Sabine Marcelis, een wandklok door de multidisciplinaire artiest Daniel Arsham (New York), een tafel-en zaklamp van het Japans collectief Gelchop, een vaas en deken van de Duitse kunstenaar Stefan Marx en wanddecoraties door het Zweedse duo Humans since 1982. Elk stuk daagt het perspectief op alledaagse objecten uit en is tegelijkertijd een eerbetoon aan creativiteit. De collectie is vanaf nu verkrijgbaar in beperkte oplage bij Ikea Anderlecht, Gent, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Bergen en Luik.

Onze selectie uit de ‘IKEA Art Event’-collectie

Lees ook: De interieurtrends die je in 2021 in huis wil halen.

/

Circular Hub

IKEA_Circular_Hub

IKEA

Naast functionaliteit zet Ikea volop in op duurzaamheid. De meubelgigant huldigde in de winkel in Bergen onlangs zijn eerste ‘Circular Hub‘ in, een nieuwe versie van de koopjeshoek waar het bedrijf haar klanten wil inspireren en overtuigen om meubels en producten een tweede leven te geven. Ikea België heeft immers grote ambities om tegen 2030 tot een circulaire onderneming te transformeren en wil dat doen met circulaire producten van gerecycleerde of hernieuwbare materialen maar ook door afval maximaal te beperken en haar winkelbezoekers te engageren. Tenslotte kunnen klanten via de vernieuwde tweedehandsservice hun preloved Ikea-meubels inruilen voor een waardebon, waarna ze in de koopjeshoek een tweede leven zullen krijgen.

Lees meer: Kitsch in huis: more is more is het interieurmotto van de toekomst, Deze 5 alternatieven voor koffie geven evenveel energie, Slow travel: wat is het en hoe pas jij het toe?

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Duurzaam, Ikea, Kunst.