Win duotickets voor de expo rond Diane von Furstenberg in het Mode & Kant Museum
©

Win duotickets voor de expo rond Diane von Furstenberg in het Mode & Kant Museum

Leestijd: 1 min

Eind april kan je in Brussel uitgebreid kennismaken met de sublieme creaties van Diane von Furstenberg, uitvindster van de wikkeljurk en hofleverancier van de koninklijke familie. Naar aanleiding van de tentoonstelling ‘Diane von Furstenberg. Woman Before Fashion’ nodigen het Mode & Kant Museum en Marie Claire 10 duo’s uit om de expo gratis te bezichtigen.

In 2023 bestaat de wrap dress een halve eeuw en het Mode & Kant Museum viert dit met een groots event: de allereerste Europese tentoonstelling rond Diane von Furstenberg, de ontwerpster van deze iconische wikkeljurk. Het is dé gelegenheid om terug te blikken op de buitengewone carrière van deze Belgische vrouw die het schopte tot toonaangevende figuur in de modewereld.

 

Curator Nicolas Lor over de expo: “Om Diane’s levensfilosofie en haar label te begrijpen, overlopen we haar leven en haar professionele parcours met de hoogtepunten uit haar carrière. We tonen niet alles, maken er geen retrospectieve van en brengen het ook niet in chronologische volgorde. Via insights tonen we Diane als colorist, zoeken we uit wat haar inspireert (natuur, kunst, vrijheid…) en plaatsen we haar werk in perspectief met andere vrouwelijke designers als Madeleine Vionnet, Gabrielle Chanel en Sonia Rykiel.

Het speciale aan Diane is, dat ze geen kledingstuk creëert voor het kledingstuk zelf, wel voor de vrouw die ze voor ogen heeft. De expo Woman before Fashion wordt gebracht als een spiegel. We beginnen met de kleding om te eindigen waar het bij Diane allemaal om draait: de vrouw.”

Archieven Diane von Furstenberg

Neem deel aan de wedstrijd ‘Diane von Furstenberg. Woman Before Fashion’

Naar aanleiding van de expo over Diane von Furstenberg, die van 21 april tot 7 januari loopt, nodigen het Mode & Kant Museum en Marie Claire 10 duo’s uit voor een gratis rondleiding met gids. Neem hieronder deel aan de wedstrijd en waag je kans!

Dit artikel kwam tot stand in rechtstreekse samenwerking met Mode & Kant Museum.
fashionandlacemuseum.brussels

LEES OOK:
Permanente ontharing: de expertise van Dépil Tech
Editor’s Pick: de collectie van Studio Collect x Stephanie Specht
Hansaplast: veel meer dan pleisters!

Commercieel team De artikels van >