Editor’s Pick: de collectie van Studio Collect x Stephanie Specht
© Pers

Editor’s Pick: de collectie van Studio Collect x Stephanie Specht

Leestijd: 1 min

De wereld is een winkel, zo is dat. Maar af en toe zien we een item(s) dat écht de moeite is, zo'n musthave die je niet meer uit je hoofd kan zetten. De Editor's Pick... Vandaag zetten we de samenwerking tussen Studio Collect en Stephanie Specht in de kijker

/

‘Pareto Vowels’ is een samenwerking tussen juwelenmerk Studio Collect en grafisch ontwerpster Stephanie Specht, waarbij ze zich lieten inspireren door lettertype AB Pareto. De typerende Bauhaus-vormentaal van het font komt terug in 8 juwelen: drie oorbellen, twee ringen en drie halskettingen.

Lees ook: 55 fantastische herfst-winter 23-24 schoenen om nu al voor te sparen

Per ontwerp is slechts een gelimiteerde oplage van 10 stuks gemaakt, in een mix van zilver en verguld. De collectie is verkrijgbaar in de Studio Collect winkel in Antwerpen en online. Wie als één van de eerste 25 mensen een juweel van deze collab in de Studio Collect winkel in Antwerpen aanschaft, krijgt er een limited druk ontworpen door Specht Studio bij.

Over Studio Collect en Stephanie Specht

Kernwoorden ‘eenvoud’, ‘intuïtie’ en ‘vrijheid’ zijn sleutelthema’s voor zowel Studio Collect als Stephanie Specht. Na haar studie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen (Grafisch Ontwerp), woonde en werkte Specht in o.a. Kaapstad, Brussel, Princeton, New York en Antwerpen. Ze werkt aan persoonlijke projecten, maar ontwerpt ook identiteiten, posters en boeken in opdracht. Zo is ze bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de visuele communicatie van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen.

Het collectief Studio Collect werd tien jaar geleden opgericht en bestaat uit vier vrouwen die samen studeerden aan de Koninklijke Academie van Schone Kunsten in Antwerpen. Hermien Cassiers, Saskia Govaerts, Magaly Hermans en Hannah Van Lith zijn de designers achter het merk. Hun visie en stijl was zodanig eensluidend dat ze samen besloten Studio Collect op te richten. De juwelen worden ontworpen en ontwikkeld in hun atelier in Antwerpen. Naast een winkel in ’t Stad heeft het merk sinds eind vorig jaar ook een winkel in Gent.

Vanaf € 105 voor een paar oorbellen, meer info op de website van Studio Collect.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Editor's pick.