Hansaplast: veel meer dan pleisters!
© Pexels

Hansaplast: veel meer dan pleisters!

Leestijd: 1 min

Hoewel Hansaplast intussen al ruim honderd jaar bestaat, blijft het merk innoveren. Zo heeft het Green & Protect gecreëerd: een betrouwbare en milieuvriendelijkere* wondverzorging.

100 jaar bescherming

We kennen de alledaagse wondjes en weten dat ze ook snel weer vergeten zijn, zolang we ze maar efficiënt verzorgen. Buitenspelen, doe-het-zelven, thuiskomen met geschaafde knieën… Het aantal keren dat we onze (grote) kinderen moeten troosten, is niet bij te houden (en vanaf een bepaalde leeftijd, zijn die magische kusjes de enige die nog worden getolereerd).

Hansaplast wil helpen waar het kan. Daarom heeft het ook verschillende gamma’s voor wondverzorging ontwikkeld, elk met een specifiek doel: Classic, Elastic, Sensitive, Kids, Aqua Protect, Finger en zelfs XL+. Naast de pleisters en verbanden, behoren ook voetverzorgingen sportbandages en -braces tot het assortiment.

Drie belangrijke stappen bij het verzorgen van een oppervlakkige wond

  • Maak de wond schoon met een reinigingsspray.
  • Bescherm de wond met een Hansaplast-pleister. Die houdt 99% van de bacteriën** tegen en houdt de wond schoon en vrij van vuil.
  • Gebruik een helende zalf om de wond sneller te laten genezen.

Pexels

Milieuvriendelijkere wondbescherming

Omdat Hansaplast wil bijdragen aan de bescherming van het milieu en de grondstoffen, heeft het Green & Protect gecreëerd. Dat zijn de eerste pleisters die geproduceerd zijn met vezels van natuurlijke oorsprong. Deze nieuwe kleefpleisters zijn duurzaam én betrouwbaar voor wondverzorging.

Het wondkussen en de stof zijn gemaakt van vezels van hout uit internationale FSC®-gecertificeerde bossen. De elektriciteit die in de Hansaplast-fabrieken wordt gebruikt, wordt opgewekt uit hernieuwbare bronnen. Bovendien wordt alle onvermijdelijke CO2-uitstoot gecompenseerd via de financiering van gecertificeerde klimaatprojecten, zoals het aanplanten van nieuwe bomen of zelfs van volledige bossen. Naast de pleisters zelf, is er ook het verpakkingsmateriaal. Dat is ongebleekt, bestaat voor 93% uit gerecycleerd materiaal en is recycleerbaar. Het weegt zo weinig als maar mogelijk is.

Zo helpt Hansaplast de mens en de planeet te beschermen met een bewuste, duurzame en respectvolle aanpak.

*In vergelijking met het volledige Hansaplast-assortiment. Kompres en stof gemaakt van vezels van natuurlijke oorsprong. Doosje voor 93% geproduceerd uit gerecycleerd karton. Onze fabrieken gebruiken elektriciteit die verkregen is uit hernieuwbare energiebronnen. We financieren gecertificeerde klimaatvriendelijke herbebossingsprojecten.

**De Hansaplast-pleisters beschermen tegen vuil en bacteriën.

Hansaplast is een medisch hulpmiddel. Lees vóór elk gebruik het etiket en de productinformatie. Gooi de pleisters na gebruik bij het restafval. Laat ze niet achter in de natuur.

Dit artikel is geschreven in nauwe samenwerking met Hansaplast.
hansaplast.be

 

Lees ook :
Wij spraken met Pierre de Maere, Belgiës nieuwste popsensatie die Frankrijk doet flippen
Last van een winterdip? Deze tips garanderen een zalige nachtrust
Europees Parlement maakt zich hard voor vrouwen in (energie)armoede

Commercieel team De artikels van >