Wedstrijd : win tickets voor ‘Annie Colère’, het verhaal van een strijd die de samenleving veranderd heeft
© Cinéart

Wedstrijd : win tickets voor ‘Annie Colère’, het verhaal van een strijd die de samenleving veranderd heeft

Leestijd: 1 min

In 'Annie Colère', vertelt Blandine Lenoir het verhaal van de activistes van de MLAC die in de jaren 1970 streden voor het recht op abortus. Een film boordevol emoties, waarin Laure Calamy een schitterende rol speelt.

/

Annie is arbeidster en reeds moeder van twee kinderen, wanneer ze in februari 1974 onopzettelijk zwanger wordt. Tijdens haar zoektocht om deze ongewenste zwangerschap te beëindigen, maakt ze kennis met de MLAC – Mouvement pour la Liberté de l’Avortement et la Contraception – de Beweging voor de Vrijheid van Abortus en Contraceptie. Zij voeren illegale abortussen uit en strijden voor de goedkeuring van de abortuswet. Nadat ze gebruik gemaakt heeft van hun hulp, besluit Annie om zich aan te sluiten bij de unieke beweging, die zich richt op concrete hulp aan vrouwen en op het delen van kennis. Door haar strijd voor de goedkeuring van de abortuswet, krijgt haar leven nieuwe betekenis en kiest ze er geleidelijk aan voor om zich te emanciperen van haar dagelijks leven als echtgenote en moeder dat haar verstikt.

Door haar werk vertelt Blandine Lenoir op welwillende,  ontroerende wijze, het verhaal van de strijd van de MLAC. Deze beweging duurde slechts 18 maanden, maar heeft op bepalende wijze bijgedragen aan de wijziging van de abortuswet. Toch is ze in de loop der tijd onzichtbaar geworden. Deze feministische film, die zowel mannen als vrouwen aanspreekt, is van groot belang in een periode waarin de rechten van vrouwen in veel gebieden over de hele wereld achteruitgaan.

Neem deel aan de wedstrijd ‘Annie Colère’

Neem deel aan onze wedstrijd en waag uw kans om tickets te winnen voor de films Annie Colère, geregisseerd door Blandine Lenoir, die op 11 januari in de bioscoop verschijnt.

Dit artikel kwam tot stand in rechtstreekse samenwerking met Cinéart.
cineart.be

Lees ook:
Goud, glamour en luxe met GHD
Dit is de nieuwe trendkleur van kinderwagens
Women on Boards: een nieuwe Europese richtlijn tegen glazen plafonds

Commercieel team De artikels van >