Weekendtip: expo “It’s 5 o’clock somewhere” van David Yarrow
© David Yarrow

Weekendtip: expo “It’s 5 o’clock somewhere” van David Yarrow

Door Louise Hendrickx
Leestijd: 2 min

Leonhard's Gallery uit Antwerpen brengt de werken van David Yarrow naar België. Van 29 november tot 23 december kan je terecht in Leonhard's Gallery, Antwerpen. De foto's maken deel uit van zijn gloednieuwe expo It's 5 o'clock somewhere.

David Yarrow is een van de meest relevante fotografen van het moment, zeker in zijn vakgebied wildlife. Hij spitst zich toe op zeldzame schoonheden uit de natuur.

/

David Yarrow

davidyarrow_marieclaire

David Yarrow

Voor wie fotografie volgt is David Yarrow zeker geen onbekende. Hij is al meer dan dertig jaar een vaste waarde in het vak. Sinds acht jaar spitst hij zich vooral toe op beeltenissen van het leven op aarde. De Schotse fotograaf heeft een voorliefde voor alles wat met natuur en cultuur te maken heeft. Vooral zeldzame of met uitsterven bedreigde culturen en wildlife zijn zijn favoriete onderwerpen.

smokeythemountainlion_davidyarrow_marieclaire

David Yarrow

Van foto naar kunst

Als ik vier goede foto’s kan nemen in een jaar, ben ik een gelukkig man. – David Yarrow

Yarrow schiet niet zomaar een beeld, maar gaat steeds heel precair te werk. Hij staat bekend om zijn onderzoek en berekeningen om de perfecte foto te kunnen maken. Ook een gezonde portie lef komt zeker van pas. Zo zette hij voor de campagne van horlogemerk Tag Heuer Cara Delevigne vlak voor een leeuw, met enkel een leeuwenfluisteraar als bescherming.

caradelevigne_davidyarrow_marieclaire

David Yarrow

/

Liefde voor wildlife

africa_davidyarrow_marieclaire

David Yarrow

De fotograaf denkt niet alleen goed na over zijn wilde ‘modellen’, hij steunt ze ook. 10% van de opbrengst van zijn werken gaat rechtstreeks naar Tusk Trust. Deze organisatie beschermt de Afrikaanse wildlife in al haar glorie. In 2017 ging er meer dan 1.05 miljoen euro rechtstreeks naar verschillende weldadigheidsinstellingen. Ook met acteur Leonardo DiCaprio en de Britse Prins Harry, beiden bekend als strijders voor natuurbehoud, werkt hij nauw samen.

/

It’s 5 o’clock somewhere

blackpanther_davidyarrow_marieclaire

David Yarrow

Om tot de perfecte foto te komen laat de fotograaf zich zeker niet door landsgrenzen tegenhouden. Yarrow bezocht voor zijn nieuwe project elke tijdzone op aarde. De expo It’s 5 o’clock somewhere brengt een update van Yarrow’s reizen door Alaska, Montana, Utah, Kenia, Zambia, Ethiopië, Zuid-Afrika, China en IJsland.

/

 Leonhard’s Gallery

thestatesman_davidyarrow_marieclaire

David Yarrow

Leonhard’s Gallery focust zich vooral op ‘kunst die geen handleiding nodig heeft’, en die specialisatie werpt duidelijk z’n vruchten af. Van Brasschaat trokken ze naar de Leopoldstraat in Antwerpen. Zij zijn alvast in de wolken met de expo. “Onze kunstenaars geven vooral hun vakkundigheid bloot, en zo ook David Yarrow. Door de hoek waarin de foto’s genomen zijn, tonen de dieren nog imposanter en heel dichtbij. Die spanning is voelbaar van zodra je de galerie binnenstapt.”

/

Praktisch

De nieuwe werken van David Yarrow zijn te bewonderen van 29 november tot 23 december in Leonhard’s Gallery.

Adres: Leopoldstraat 45, 2000 Antwerpen
Openingsuren: van dinsdag tot zaterdag van 11u tot 18u, zondag van 13u tot 18u
Website: www.leonhardsgallery.com

Bewonder nog meer kunst in deze artikels: In beeld: de winnaars van de National Geographic fotowedstrijd 2018 & Weekendtip: de Brussels Art Fair wordt stijlvol 64

Combineer je bezoek aan de Leonhard’s Gallery met een stop aan deze Antwerpse must-sees: Hotspot; Fabienne Chapot vindt tweede thuis in AntwerpenCoffeelabs lanceert nieuwe foodspot in Antwerpen: MidoriShopping Antwerpen: een rondleiding door de mooiste adresjes van ’t Stad

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Antwerpen, David yarrow, Expo, Fotografie, Galerie, Leonhard's gallery, Wildlife.