Shopping Antwerpen: een rondleiding door de mooiste adresjes van ’t Stad
© Enes - De Serre

Shopping Antwerpen: een rondleiding door de mooiste adresjes van ’t Stad

Door Jana Frambach
Leestijd: 4 min

Wedden dat zelfs een born and raised Antwerpenaar deze plekjes nog niet kent?

Omdat Antwerpen méér is dan “de Meir” alleen, vonden we het hoog tijd om enkele verborgen pareltjes van hotspots in de kijker te zetten. Van het eilandje tot de modebuurt: dit zijn onze favoriete adresjes van ’t stad.

1. Le Labo

 

Le Labo is een parfumerie van Amerikaanse oorsprong op gericht door door Fabrice Penot en Eddie Roschi. Le Labo wil zich onderscheiden van andere parfumhuizen door op een minimalistische manier te werk te gaan: geen giga marketingcampagnes, geen duizenden versies van eenzelfde geurtje,… Bij Le Labo draait het puur om de parfum an sich. Het bedrijf werd inmiddels gekocht door Estée Lauder en daardoor is er nu ook een filiaal in het Antwerpse

Wat de parfums van Le Labo extra speciaal maakt, is dat ze ter plekken gemaakt worden. Je kiest een geur uit een van de samples. Vervolgens wordt het concentraat opgelost in een alcohol- en wateroplossing. Ten slotte kies je een flacon waarin je graag je parfum mee naar huis neemt.

Le Labo, Wapper 18, 2000 Antwerpen

/

2. De Serre

 

Op een steenworp van de botanische tuin, in de Startup Village, ligt De Serre verstopt in het groen. Net als in een echte serre strekken de ramen tot aan het plafond en groeien de planten letterlijk om je heen. Deze stijl vertaalt zich ook in het menu in de vorm van frisse, huisbereide gerechten. Daarnaast is er een vlotte, vriendelijke bediening, dankzij hun self-ordersysteem. Is je interesse gewekt? Geniet hier van een virtuele tour.

/

3. STAY

 

STAY is een conceptstore in hartje van de modebuurt. De winkel staat in het teken van slow shopping. De uitbaters willen dat je de tijd neemt om rustig rond te kijken en geniet van je bezoek. In STAY je niet alleen kledij en schoenen maar ook decoratie en lifestyle objecten. Nood aan een korte break tijdens het shoppen? Achterin kan je ook een kleine koffie- en gebakbar vinden.

Nationalestraat 49, 2000 Antwerpen

/

4. Gå Nord

Hoewel de naam meer weg heeft van een Noorse viking dan een Japanse krijger, staat Gå Nord in het teken van de Japanse wabi-sabi filosofie en esthetiek. Met andere woorden: bij Gå Nord houden ze alles graag simpel, natuurlijk en eerlijk. De zaak is gelegen in het oude koetshuis van Park Spoor Noord. Het pand straalt eenvoud uit met zijn vloeren van cement en eikenhouten meubilair. De open keuken zorgt dan weer voor een dosis (h)eerlijkheid.

Hardenvoort 5, 2060 Antwerpen


/

5. Sanba

 

Café local Sanba is dé place to be op het eilandje. In deze inspirerende omgeving kan je niet alleen smullen van lokale gerechten, je kan er ook co-werken. Het interieur – de betonnen vloer in combinatie met design meubels – doet je meteen thuis voelen.

Rijnkaai 22, 2000 Antwerpen

/

6. The Plant Corner

Groene vingers? The Plant Corner is een frisse plantenzaak met een tropische jungle feel. Op zoek naar een huisplant die niet veel werk nodig heeft? Of cactusjes om je vensterbank te decoreren? Vraag gerust raad aan de planten experts. Shop je liever Phyt plantjes vanuit je luie zetel? Dan kan je terecht in de webshop.

Isabellalei 144, 2018 Antwerpen

/

7. Enes

 

Deze multimerkenboetiek is inmiddels een begrip op het Antwerpse Zuid. En terecht, want niet alleen de collecties als beautyproducten zijn om van te dromen, ook het pand op zich is een streling voor het oog. Het oude herenhuis (waarvan de kamers trouwens dienst doen als B&B) heeft een magisch interieur dat verzorgd werd door Gert Voorjans. In de “woonkamer” kies je kleren en juwelen uit, in de “keuken” kan je dan weer de boeken en verzorgingsproducten terugvinden. Overnachten in je favoriete winkel? We’re in!

Volkstraat 58, 2000 Antwerpen

/

8. Graanmarkt 13

 

Een winkel, restaurant en appartement, allemaal onder één dak bij Graanmarkt 13. De eigenaars Tim en Ilse selecteerden met veel zorg alle labels die verkrijgbaar zijn in het statige pand. Een deel van het aanbod vonden ze op één van hun wereldreizen, andere designers boden zich spontaan aan. Doorgaans verspreidt de winkel zich over twee verdiepingen. Soms stelt het koppel ook in hun persoonlijk appartement op de bovenste verdieping een collectie tentoon. Op die manier voelen hun klanten zich meteen ook een beetje thuis.

Graanmarkt 13, 2000 Antwerpen

Verder shoppen? Bekijk dan zeker ook eens de hotspots van Hasselt.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Antwerpen, Hotpots, Shopping.