Royal Baby: aan deze regels moet Meghan Markle zich houden tijdens haar zwangerschap
© Getty Images

Royal Baby: aan deze regels moet Meghan Markle zich houden tijdens haar zwangerschap

Door Charlotte Deprez en Emma Verbeke
Leestijd: 2 min

De hele wereld is razend enthousiast sinds bekend werd dat er een nieuwe royal baby op komst is. Maar wist je ook dat Meghan Markle zich aan heel wat strikte regels moet houden tijdens haar zwangerschap?

Na verschillende speculaties na de verschijning van Meghan op het huwelijk van prinses Eugénie, maakte het koppel via het Twitter-account van Kensington Palace hun zwangerschap bekend. Iedereen kijkt reikhalzend uit naar een nieuwe koninklijke baby, maar ondertussen moet Meghan Markle zich ook aan een hele reeks strenge regels houden volgens het protocol. Ontdek hier de meest opvallende regels.

/

Meghan mag niet langer naar het buitenland reizen

In het algemeen blijven vrouwen in de koninklijke familie werken tot net voor de bevalling. Reizen naar het buitenland moeten ze echter tot een minimum beperken. Voor Meghan Markle kan deze regel wel wat moeilijk worden, aangezien de meeste van haar vrienden en haar familie in de Verenigde Staten leven. Terwijl de toekomstige moeder net nu waarschijnlijk het goede nieuws wil delen met haar geliefden. Maar Kate heeft deze regel al eerder overtreden tijdens haar reis naar Noorwegen toen ze zwanger was van prins Louis.

/

Het geslacht van de baby moet geheim blijven

We kunnen alleen maar speculeren over de naam van de nieuwe baby, want het geslacht van de baby moet strikt geheim blijven tot na de geboorte. De procedure is ondertussen ingebakken bij de koninklijke familie. Prins William en Kate Middleton weigerden het geslacht van hun drie kinderen te delen en ook Prins Harry en Meghan zullen zich hieraan moeten houden.

/

The Queen moet als eerste op de hoogte zijn van de geboorte

Als de nieuwe baby geboren is, moet Koningin Elisabeth uiteraard verwittigd worden. In het Britse koningshuis is het traditie dat The Queen als allereerste op de hoogte wordt gebracht, nog voor de andere grootouders en geliefden.

meghan markle

Getty Images

/

Geen baby shower

Volgens het protocol mogen toekomstige moeders in het Britse Koningshuis geen babyshower organiseren! De reden is eigenlijk evident, maar ook een beetje choquerend. Royalties mogen geen babyshower organiseren… omdat ze er te rijk voor zijn! Het evenement zou ongepast zijn, omdat ze enkel cadeaus krijgen die ze zelf wel kunnen betalen.

Meer lezen: Hoe Meghan Markle de levensstijl van prins Harry aanpakt

/

Meghan krijgt een hoop personeel als hulp

Zoals het hoort bij een lid van de koninklijke familie, wordt Meghan Markle tijdens haar zwangerschap bijgestaan door een waslijst aan adviseurs, dokters en verzorgers.

Om je een beter beeld te geven: Kate Middleton had twee verloskundigen, drie anesthesiologen, vier chirurgische stafleden, twee speciale zorgmedewerkers, vier kinderartsen, een laboratoriumtechnicus voor de analyses van bloed en drie managers om alles te coördineren. Slik!

De volledige groep komt maandelijks samen op de zwangerschap te evalueren en staan de laatste drie maanden constant paraat, moest er een noodgeval zou gebeuren.

/

De Royal Baby mag vier voornamen krijgen

De volgende maanden zal er ongetwijfeld veel gespeculeerd worden over de voornaam van de baby, maar wist je dat een royal baby tot wel vier voornamen mag hebben?

Prins Harry heeft zelf vier voornamen, voluit heet hij Henry Charles Albert David. De kinderen van Kate en Prins William hebben er elk slechts drie: prins George Alexander Louis, prinses Charlotte Elisabeth Diana en prins Louis Arthur Charles.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Koninklijke zwangerschap, Meghan Markle, Prins harry, Royal baby.