Hotspot: Fabienne Chapot vindt tweede thuis in Antwerpen
© Pers

Hotspot: Fabienne Chapot vindt tweede thuis in Antwerpen

Door Lieselot Coppens
Leestijd: 1 min

Goed nieuws voor al wie van speelse prints en een kleurrijke garderobe houdt: Fabienne Chapot strijkt neer in België! Het Amsterdamse modemerk opende begin oktober haar deuren in Antwerpen. Het is de tweede fysieke winkel van het label en de eerste stap richting internationale uitbreiding.

Fabienne Chapot: van saaie kantoorjob naar eigen merk

De ontwerpster achter het gelijknamige merk, Fabienne Chapot, nam jaren geleden afscheid van haar eentonige kantoorjob. Ze trok naar Bali en startte haar eigen accessoirelabel, Fab. Deze accessoirelijn resulteerde later in het hippe kledingmerk onder haar eigen naam. Je kan de kledij en accessoires het best vergelijken met het Belgische Essentiel, waar Chapot zelf fan van is. Originele dierenprints, uitgesproken vrouwelijke jurken en felle kleuren zijn typerend voor het label. Ze willen vrouwen vooral uit hun comfort zone halen en aantonen dat je mode—en het leven—niet zo serieus moet nemen. Het team bestaat dan ook voor 90% uit vrouwen.

Hello Antwerp

De winkel in Antwerpen leunt perfect aan bij de stijl van Fabienne Chapot. Opvallend zijn de rekken en displays in glooiende vormen, de vintage meubels en … de gele vitrinekast. De 70 m² grote winkel bevindt zich in de boetiekwijk De Wilde Zee, een hippe shopping buurt in Antwerpen. Behalve kledij vind je er ook schoenen, tassen en andere accessoires. De toekomst ziet er bovendien rooskleurig uit voor het label: de komende twee jaar zullen er nieuwe winkels openen in Nederland, België, Duitsland en Groot-Brittanië.

Bekijk hier de campagnebeelden van de wintercollectie:

Meer hotspots? Hotspot: Le Pesage, het nieuwe restaurant in Dhrome, BILLIEROSE, de nieuwste hotspot in Gent en Hotspot: Tiffanys opent nieuwe boetiek in Latem

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Antwerpen, Fabienne Chapot, Hotspot, Mode, Shopping.