Akaso: Een stukje Ethiopië bij Just Julia
©

Akaso: Een stukje Ethiopië bij Just Julia

Leestijd: 1 min

Aanstaande zaterdag 13 augustus kan je bij Just Julia te Knokke terecht om een klein stukje Ethiopië te bekijken en te proeven. Philippe Vertriest, vader van twee Ethiopische adoptiedochtertjes, komt er vertellen over zijn urban modemerk Akaso, waarmee hij een platform wil creëren voor Afrikaanse kunst en cultuur.

Een klein stukje Ethiopië bij Just Julia: Philippe Vertriest stelt Akaso voorDe inspiratie voor de twee eerste collecties vond Vertriest bij de Ethiopische Kara-stam, een van de meest authentieke Afrikaanse stammen. De silhouetten van de luxebasics (wollen sweatshirts en tops in tencel en katoen) zijn geïnspireerd op de traditionele klederdracht van de Kara. Voor de abstracte motieven en tekeningen werd de mosterd gehaald bij de rijke bodypaintcultuur: zes van Kara’s beste bodypainters werkten samen met de designers van Akaso, met het lichaam als canvas en de aarde als palet. De foto’s van deze unieke samenwerking vind je bij Just Julia tentoongesteld.

Vertriest vertelt je er graag meer over bij het genot van een tas Ethiopische koffie, geserveerd volgens de koffieceremonie, zaterdag 13 augustus van 14u tot 20u, Antoine Bréartstraat 7, Knokke.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Afrika, Akaso, Ethiopië, Fair fashion, Just Julia.