Vree wijs: 10 hotspots die je zeker moet bezoeken tijdens de Gentse Feesten
© Unsplash.

Vree wijs: 10 hotspots die je zeker moet bezoeken tijdens de Gentse Feesten

Door Lieselot Luykx
Leestijd: 4 min

Vandaag beginnen de Gentse Feesten én jawel, wij hebben er zin in. Marie Claire zocht voor jou de 10 leukste adressen uit. Voor ieder wat wils!

176 jaar Gentse Feesten! Ja, je hoort het goed … Al een eeuw en zeven decennia lang wordt er een groots volksfeest georganiseerd in de binnenstad. Feest mee als een échte Gentenaar en vergeet geen bezoekje te brengen bij de volgende, iets minder bekende adressen. Geen volksfeest zo wijs als de Gentse Feesten, vree wijs!

/

Blind gemuild

Flirten op de Gentse Feesten was nog nooit zo gemakkelijk. Laat de dansvloer even voor wat het is en verplaats je in het holst van de nacht naar de Vlasmarkt. Dit jaar wordt er net als andere jaren de #muilmarathon georganiseerd. Blind getrouwd en Blind gekocht is je waarschijnlijk niet ongekend. Maak nu ook kennis met #blindgemuild!

Muilmarathon Gentse Feesten, van 19 tot 28 juli om 2u ‘s morgens op de Vlasmarkt in Gent.

/
Girls go BOOM

Op vrijdag 19 juli neemt Girls go BOOM het muziekcentrum Kinky star over tijdens de Gentse Feesten. Voor velen is de Vlasmarkt niet altijd een safe space. Deze avond staat volledig in het teken van het creëren van een safe space voor vrouwen, queer , trans-en, non-binaire mensen. Creatief zijn, je ruimte claimen en jezelf uitvinden … Het kan lastig zijn als je regelmatig geconfronteerd wordt met het gevaar van misbruik en geweld. De organisatie vraagt aan de mannen om deze avond achteraan te staan en hun patriarchale bullshit buiten te laten. Girls to the front!

Girls Go BOOM, 19 juli vanaf 18u aan de Kinky Star op de Vlasmarkt in Gent.

/

YART

De tuin van het prachtige Duivelsteen wordt omgetoverd tot een publiek platform voor concepten en ideeën. YART PLATFORM richt zich op beloftevolle jonge artiesten, waar YART een springplank kan vormen voor hun eigen artistieke en eigenzinnige zoektocht. Ontdek je graag nieuwe artiesten? Dan is YART the place to be!

Yart 2019, van 19 juli tot 28 juli, Geeraard de Duivelsteen 1 in Gent.

/

Tuin Days Off Open Air

Soms heb je het even gehad met al de drukte op de Gentse Feesten. Ook buiten de binnenstad worden er gezellige events georganiseerd. Zo kan je er terecht bij Tuin Days Off. Op deze mooie groene binnenplaats kan je genieten van een verfrissende cocktail overgoten met randanimatie. Een oase van rust én een plek van verkoeling tijdens, als we mogen toegeven, soms zware dagen.

De Tuin van Heden, van 19 juli tot 28 juli, Meierij 178 in Ledeberg (Gent).

/

Blond

Niet enkel op de Vlasmarkt kan je tot in de vroege uurtjes dansen. Elke avond organiseert café Blond wilde feestjes. Van optredens, open mic, karaoke ‘s, dj’s tot een weggeefwinkel. Keuze genoeg én dat allemaal gratis! Belangrijk: Blond is een safe(r) space en verdraagt geen racisme, seksisme en homofoob gedrag.

Blond, van 19 juli tot 28 juli, Edward Anseeleplein 2 in Gent.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Blond (@blond_gent) op

/

Fonkel

Eens zin in iets anders? Stil uit de bol gaan met een silent disco? Dan is fonkel de activiteit die je zoekt. Je hebt de keuze tussen drie verschillende muziekgenres waardoor je een speciale avond zonder gêne beleeft. Want iedereen danst natuurlijk op een ander ritme … Shake that booty!

Bar Mitte, 26 juli 10.00 h. – 01.00 h., Minnemeers 10 in Gent. 

/

Floating sessions

Voor sightseeing en een feestje vanop het water kan je terecht op de boot van Floating sessions. Je vaart langs de charmante Gentse binnenwateren terwijl je de nacht in danst. Van een originele citytrip gesproken!

Floating sessions, 24 juli 16.00 h. – 22.00 h., Recollettenlei 32 in Gent. 

/

Collect

All the single ladies, all the single ladies, … Put your hands up! Collect brengt ook tijdens de Gentse Feesten singles samen. De single boys zijn natuurlijk ook welkom.

STAM café, 27 juli 16.00 h. – 22.00 h., Godshuizenlaan 2 in Gent.

/

Allez Chantez

Samen voluit zingen? Passeer dan zeker eens langs Allez Chantez! Zingen uit volle borst op de leukste hitjes van vroeger en nu. Zo breng je de avond door met je vrienden op een andere manier én leer je ze kennen vanuit alle hoeken en toonaarden.

Zondag 21 juli, 20 h., tijdloze dansklassiekers; donderdag 25 juli, 20 h., hits uit de jaren ’80; zaterdag 27 juli, 20 h., Franse chansons, Cultuurkapel Sint Vincent in Gent. 

/
Jonge wolven

Jonge Wolven is een muziekwedstrijd waarbij jonge artiesten vanuit Vlaanderen, Zeeland en Wallonië vechten voor de titel van beste artiest. Ze spelen de pannen van het dak in het Baudelopark. De winnaar van de Nieuwe Lichting  van dit jaar, MOONEYE, won in 2017 eveneens deze titel … Verwacht je dus aan véél nieuw opkomend talent.

Jonge wolven, van 19 juli tot 28 juli, 2 bands per dag, spiegeltent Baudelopark in Gent.

‘Nie neute en nie pleuje’ – T’is zeker een bezoekje waard!

Vond je dit een interessant artikel? Lees dan ook het artikel over: 7 niet te missen festivals in het buitenland.

 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Allez Chantez, Blond, Collect, Floating sessions, Fonkel, Gentse Feesten, GF19, Girls Go BOOM, Hotspots, Jonge wolven, Muilmarathon, Tuin Days Off Open Air, Yart.