Sani Resort: het groene luxeparadijs
© Sani Resort

Sani Resort: het groene luxeparadijs

Leestijd: 2 min

Een vakantie waar je geniet van ultieme luxe, ontspanning en plezier zonder nadelige gevolgen voor de planeet? Dat kan, dankzij het allereerste gecertificeerde "koolstofneutrale" resort van Griekenland. Welkom op het idyllische en milieubewuste Sani Resort!

Het ultieme geluk? Tijd voor jezelf nemen in een prachtige omgeving. Onze honger naar welzijn en ontspanning gaat helaas soms gepaard met een bitter schuldgevoel. Heel wat resorts hebben immers een slechte reputatie vanwege hun ecologische voetafdruk en hun impact op hun prachtige omliggende landschappen. Maar het meermaals bekroonde Sani Resort toont dat het ook anders kan! Dit luxeresort is een ware pionier op het gebied van duurzaam toerisme. Zo heb je nog meer redenen om volop te genieten van de sublieme omgeving, verkwikkende activiteiten en discrete luxe.

Een betoverende en duurzame microkosmos

Sani Resort ligt in het hart van een mediterraan landschap met een betoverend karakter (de baai van het Griekse schiereiland Kassandra). Het biedt een adembenemend uitzicht op de Egeïsche Zee, de berg Olympus en het omliggende natuurreservaat van 1.000 hectare. Dit 5-sterrenresort telt maar liefst vijf unieke hotels en is omringd door drie prachtige ecosystemen: een weelderig bos, beschermde moeraslanden en een zandstrand van 7 km dat is bekroond met de Blauwe Vlag. Deze afgelegen plek op een gigantisch domein biedt een veilig toevluchtsoord voor het hele gezin. Het nodigt je uit om opnieuw in verbinding te treden met de natuur in een unieke en duurzame microkosmos. Het resort is bekroond tot ‘World’s Leading Family & Beach Resort’ en ‘World’s Leading Luxury Green Resort’ tijdens de World Travel Awards 2021.

Groene ambities en initiatieven in een azuurblauwe omgeving

Met zo’n rijke omgeving en biodiversiteit was het voor het vakantieoord haast ondenkbaar om zich niet actief in te zetten voor het behoud ervan. Sani Resort is intussen uitgeroepen tot het eerste resort in Griekenland dat koolstofneutraal is. Via hun Sani Green-programma werken ze sinds 2019 met 100% hernieuwbare energie en streven ze voortdurend naar meer duurzaamheid en een hogere energie-efficiëntie. Sinds dit jaar trachten ze hun keukens plastic- en afvalvrij te maken.

Daarnaast zet het resort zich ook in voor de gemeenschap en steunt het tal van biodiversiteitsprojecten en meer dan 40 maatschappelijke organisaties. Verder biedt het resort financiële steun aan lokale boeren om duurzamere landbouw te beoefenen. Meer dan 60% van Sani’s producten zijn afkomstig uit een straal van 160 km rond het resort! Tegen 2030 wil Sani Resort de “Triple Zero” bereiken: netto-nuluitstoot, nul plastic en nul afval (al tegen 2024).

Ecologische activiteiten om opnieuw te verbinden met de natuur

Het resort telt maar liefst 40 bars en restaurants (met Michelinster of lokale keuken), vijf Anne Semonin-spa’s, een privéjachthaven, ontspannende yoga- en pilateslessen, paradijselijke stranden en talrijke zwembaden. Het is ook de thuisbasis van internationaal gerenommeerde sportfaciliteiten en academies (waaronder het Rafa Nadal Tennis Centre en de Chelsea FC Foundation). Maar bovenal biedt het ervaringen die het milieu opnieuw centraal stellen in de vakantie. De excursies variëren van vogels spotten in het natuurreservaat van Sani Wetlands, tot begeleide boswandelingen, rondleidingen en wandelingen in de olijfgaarden en groene activiteiten voor kinderen.

Sani lanceerde ook de grootste Bee Spot in Griekenland in samenwerking met Bee Camp om bestuivers een duwtje in de rug te geven. Het organiseert educatieve activiteiten voor volwassenen en kinderen om mensen bewust te maken van het belang van bijen voor het plaatselijke ecosysteem. Sani heeft ook de handen ineengeslagen met ISea om toezicht te houden op de dolfijnenpopulatie en de eerste telling van walvissoorten rond Chalkidiki op te zetten. Kortom, de natuurlijke omgeving van Sani Resort wacht alleen nog op jou om ontdekt, gewaardeerd en beschermd te worden.

Dit artikel is geschreven in nauwe samenwerking met Sani Resort.
www.sani-resort.com

Lees ook:
Dagtrip: 24u in Knokke-Heist
6 tips voor een optimaal ingerichte keuken
De meest stijlvolle hotels in Parijs voor je volgende citytrip

Commercieel team De artikels van >